6 Травня 2018
Новини

У Росії учасників маршу «Він нам не цар» козачки шмагали нагаями

У Росії учасників маршу «Він нам не цар» козачки шмагали нагаями

Російський інформаційний ресурс «Лентач», який не приховує симпатії до опозиційних сил, опублікував у неділю, 6 травня, знімки, на яких зафіксовано, як відважні донські козаки під час учорашніх акцій «Він нам не цар» у Москві хльостали протестувальників нагайками. Свій пост «Лентач» назвав «Як московські козаки своє мудацтво показували» («Как московские казаки свое мудачество показували»).

Ці знімки, зроблені у російській столиці в хвилини розгону мітингарів силовиками, підтверджують, що російське козацтво давно перетворилося на інструмент насилля, ручний загін «тітушок» Путіна.

Нагадаємо, напередодні, 5 травня, в Москві та багатьох великих містах російської Федерації, в регіонах (за запевненнями організаторів – від Владивостока до Калінінграда) пройшли масові акції, об’єднані назвою «Він нам не цар». Протестні заходи, організовані опозицією, були приурочені до інавгурації Володимира Путіна, яка має відбутися вже завтра, 7 травня.

За даними видання «Медуза», усього по країні силовики затримали і заштовхали в автозаки приблизно 1600 росіян. У російській столиці серед інших демонстрантів був затриманий і головний опозиціонер країни Олексій навальний. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, росія, мітинги, володимир путін
В тему