6 Травня 2018
Новини

Тисячі напівоголених ізраїльтянок вийшли на «Марш шльондр» проти зґвалтувань

Тисячі напівоголених ізраїльтянок вийшли на «Марш шльондр» проти зґвалтувань

У неділю, 6 травня, вулиці ізраїльського Тель-Авіва заполонили напіводягнені жінки, які протестують проти поширеної практики, коли жертву сексуального насильства звинувачують: «сама винна, бо вдяглася надто сексуально».

Сьогодні у Тель-Авіві, Ізраїль, тисячі украй відверто вбраних дівчат вийшли на центральні вулиці, аби пройтися ними так званим «Маршем повій». У такій незвичній формі ізраїльтянки протестували проти такого негативного явища, як обвинувачення суспільством зґвалтованих жінок у тому, що вони самі спровокували свого нападника відвертим одягом. пише видання Metro

 

Учасниці протестної акції в Тель-Авіві відстоюють думку, що жінка в праві одягатися так, як їй заманеться. І що глибоке декольте на кофтинці не є її «запрошенням до зґвалтування». Ізраїльські дівчата несли транспаранти з написами «Бретельки – не привід ґвалтувати», «Не винні», «Займайтеся любов’ю, а не ґвалтуйте», «Я – борець» тощо. Також багато демонстранток зробили написи-лозунги на різних частинах своїх тіл.

Відзначимо, що це вже сьомий за ліком такий «Марш шльондр» у Ізраїлі, і проводять такий захід, спрямований проти сексуального насильства над жінками, незалежно від того, як вони вдягаються, вже сім років поспіль. Перший такий марш пройшов у 2011 в канадському Торонто, і відтоді такі заходи поширилися по світу.  

Як відомо, часто жертвам сексуального насилля суспільство, а надто чоловіча його половина, закидає, що на момент наруги над ними на них був занадто сексуальний одяг, а отже, вони самі спровокували, щоб їх зґвалтували. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, ізраїль, мітинги, проституція, згвалтування
В тему