6 Травня 2018
Новини

Дебошир у погонах махав перед носом дружині гранатою

Дебошир у погонах махав перед носом дружині гранатою

У Рівному співробітники поліції вилучили в нетверезого місцевого жителя гранату, якою той, атовець і діючий військовий, погрожував дружині. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.

В неділю, 6 травня, о пів на дев’яту ранку, до управління поліції зателефонувала 44-рівнянка з повідомленням про сімейну сварку. Налякана жінка розказала, що співмешканець тримає в руках предмет, схожий на гранату, і погрожує їй.

На місце виклику прибув екіпаж патрульних. У квартирі у багатоповерхівці на вул. Млинівській облцентру інспектори виявили бойову гранату. 40-річний дебошир з помешкання втік. Та попався «копам» неподалік власного ж будинку. На місце викликали оперативників та вибухотехніків Головного управління НП у Рівненській області. Більше того, сюди прибули і співробітники ДСНС: надзвичайники мусили негайно евакуювати жильців багатоповерхового будинку.

Спеціалісти-вибухотехніки згодом з’ясували, що чоловік погрожував жінці гранатою Ф-1. Крім того, під час огляду житла поліцейські знайшли ще дві гранати: РГН та РГД-5, які лежали на балконі. Усі три боєприпаси були споряджені. Вибухотехніки розрядили гранати, привівши у безпечний стан. Правоохоронці також у квартирі вилучили ножі, полум’ягасник та патрон.

Вилучене скерують на експертизу у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами). Походження боєприпасів встановлюють. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює військова прокуратура Рівненського гарнізону Західного регіону України.

Поліція встановила, що 40-літній рівнянин перебував у зоні АТО і нині продовжує нести військову службу. Медичне освідування показало, що дебошир перебував у стані алкогольного сп’яніння – тестер показав 1,38 проміле. Слідчі дії тривають.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, кримінал, ато, боєприпаси, поліція
В тему