5 Травня 2018
Новини

У Росії на акціях «Він нам не цар» затримали більше 1000 протестувальників

У Росії на акціях «Він нам не цар» затримали більше 1000 протестувальників

Кількість затриманих під час всеросійських акцій протесту «Він нам не цар», які відбуваються у багатьох містах Росії в суботу, 5 травня, перевищила тисячу осіб. Такі дані наводить російська правозахисна група «ОВД-Инфо».

Станом на 17:00 за місцевим часом у 19 містах було затримано 1029 осіб. Зокрема, зазначається, що майже 600 людей затримали в Москві і 112– в Санкт-Петербурзі. Затримані є також у Челябінську, Якутську, Тольятті, Краснодарі, Красноярську, Новокузнецьку, Калузі, Самарі, Барнаулі, Пензі, Кемерово, Воронежі, Твері, Кургані, Єкатеринбурзі, Благовєщенську, Томську. У Саратові поліцейські склали адміністративний протокол про невиконання батьківських обов’язків на батька 12-річного хлопчика, затриманого на акції «Він нам не цар».

Серед затриманих є також журналісти.

Поліція сьогодні вдень закликала розійтися присутніх на Пушкінській площі у центрі Москви учасників акції. Силовики заявили, що дії присутніх на акції протесту є незаконними. «Шановні громадяни, ваші дії незаконні, прохання розійтися, не заважайте проходу громадян. В іншому випадку проти вас буде застосована фізична сила і спеціальні засоби», – оголошували співробітник поліції в мегафон.

Нагадаємо, серія акцій «Він нам не цар!» приурочена до інавгурації Володимира Путіна на новий президентський термін, яка відбудеться 7 травня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, росія, мітинги, володимир путін
В тему