4 Травня 2018
Новини

Стало відомо, якою дозою отруїли Скрипаля

Стало відомо, якою дозою отруїли Скрипаля

Загалом, у Солсбері на місці отруєння Скрипалів фахівці виявили в десятки разів більшу дозу речовини, яку було б створено для лабораторних досліджень. Доза речовини, якою у березні отруїли Скрипалів становила від 50 до 100 г.

Про це заявив глава Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) Ахмет Узюмджю в інтерв'ю The New York Times. Пише Кореспондент.

«Для досліджень з метою захисту (від отруйних речовин) вам потрібно, наприклад, від 5 до 10 г», - розповів він при цьому додав, що не знає точної маси отруйної речовини.
«Новачок, який був застосований проти Скрипалів в Солсбері, був в рідкій формі, розповів глава організації. Зазначено, що інспектори ОЗХЗ зібрали зразки речовини з дверної ручки будинку Скрипалів і на території парку, де обидва знепритомніли, а також «в кількох інших місцях, де вони з'являлися», - розповів Узюмджю.

Він також заявив, що зробив кроки, спрямовані на включення нервово-паралітичної речовини, якою були отруєні Скрипалі, в список хімічної зброї, що підлягає моніторингу ОЗХЗ.

У такому випадку країни будуть змушені декларувати виробництво або склади зберігання цієї речовини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, великобританія, отруєння, скрипалі
В тему