3 Травня 2018
Новини

Яка група крові людини - найсмертоносніша?

Яка група крові людини - найсмертоносніша?

Японські вчені прийшли до висновку, що перша група крові пов'язана з підвищенням майже в три рази ризику смертності від важких травм, в порівнянні з іншими групами крові.

Дослідження опубліковане ccforum.biomedcentral.com.

Фахівці показали, що у пацієнтів з першою групою крові, які отримали травми, що загрожують раннім летальним результатом або тривалим періодом відновлення, ймовірність смертності в середньому дорівнює 28 відсоткам. А у постраждалих, що мають інші групи крові, - 11 відсотків.

Причини зв'язку вчені вбачають у тому, що у людей з першою групою крові вищий ризик крововтрати через гірше згортання крові, в порівнянні з власниками інших груп. Дана обставина, на думку фахівців, пов'язана зі зниженим вмістом в крові першої групи фактора фон Віллебранда (глікопротеїну плазми крові).

Читайте також: Сексуальний темперамент жінок залежить від групи крові

«Наше дослідження також піднімає питання про те, як екстрене переливання еритроцитів першої групи крові пацієнтам з важкими травмами може вплинути на гемостаз- процес, завдяки якому кровотеча зупиняється, і чи є якась різниця в порівнянні з іншими групами крові», - пояснив співавтор Ватару Такаяма.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, наука, вчені, дослідження, кров
В тему