3 Травня 2018
Новини

Росія почала перевіряти судна, які пливуть в Україну

Росія почала перевіряти судна, які пливуть в Україну

Прикордонники Донецького прикордонного загону зафіксували вже низку випадків, коли представники структур РФ зупиняли невійськові судна, що прямували в Україну, для їх огляду.

Починаючи із 30 квітня, окупанти перепиняють кораблі для огляду та ідентифікації суднокоманди. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Скажімо, 30 квітня, під час оформлення в Маріупольському порту теплохода, в команді якого числяться турки, грузини, єгиптяни та нігерійці та який слідував за маршрутом Греція (Чіос) – Україна (Маріуполь), судно під час проходження Керченської протоки зупинив прикордонний вартовий корабель ФСБ РФ. Окупанти провели огляд теплохода та ідентифікацію членів суднокоманди. Зауважень з боку росіян не послідувало.

Того ж самого дня російські феесбешники зупинили теплохід, що плив із Ізраїлю  (Ашдод) в Україну (Маріуполь), а його команду складали українці. 1 травня представники країни-агресора перепинили теплохід під прапором Болгарії (екіпаж – болгари), що прямував із Італії (Ногаро) в наш Маріуполь.

Окремі судна, інформують в українському прикордонному відомстві, перевіряють навіть по кілька разів. Так, теплохід під прапором Мальти (серед екіпажу 16 українців та двоє турків), що плив з італійського Монфальконе  до Маріуполя, росіяни перевірили аж двічі – під час проходження ним Керченської протоки та під час слідування судна рекомендованим курсом в Азовському морі по траверзу Бердянської Коси.

Учора ж, 2 травня, представники РФ перепинили корабель, що йшов під прапором Панами (в екіпажі – турки та грузини) з Італії (Маргера) в Україну (Маріуполь).

Українські охоронці рубежів відзначають: при затриманні окупантами суден, що пливуть в Україну, ніяких зауважень з боку російських структур не слідує. Однак те, що росіяни почали жорстку політику затримання та огляду кораблів, які прямують у бік України, очевидно і викликає серйозне занепокоєння.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, росія, прикордонники, судно
В тему