2 Травня 2018
Новини

Рекордна спека та пожежі в Україні

Рекордна спека та пожежі в Україні

У середу, 2 травня, в Україні без опадів, температура до + 29 °. На сході без опадів, температура до + 28 °.

На жителів південних регіонів очікує сонячна погода, повідомляє pogoda.unian.net. Температура до + 29 °.

Згідно з народним прогнозом, 2 травня – Івана Ветхопечерника. Жінки кланялися весні та приносили їй свій одяг, так і говорили про цей день: «одягнути весну в новину».

При цьому, наприклад, в Іспанії та африканських Марокко, Алжирі й Тунісі –термометри показуватимуть тільки до плюс 16, підкреслюють метеорологи.

10 тисяч пожеж – через спеку

Щодня пожежники ліквідовують сотні пожеж у природних екосистемах, які завдають значної шкоди навколишньому середовищу та населенню. Так, з початку року показник загорянь на відкритій території вже перетнув позначку в 10 000 випадків – пише vesti-ukr.com.

Тому, з метою попередження виникнення численних пожеж на відкритій території, фахівці ДСНС України посилюють роз’яснювальну роботу з громадянами. Зокрема, надзвичайники проводять профілактичні рейди з участю правоохоронців, представників місцевого самоврядування та засобів масової інформації, під час яких закликають населення не провокувати пожежі в природних екосистемах країни.

Служба порятунку просить суворо дотримуватися правил пожежної безпеки! Перш за все не можна розводити і залишати багаття в лісовій зоні.

Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. Пам’ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, погода, пожежа, рятувальники
В тему

Останні матеріали