30 Квітня 2018
Новини

Два мільйони українських заробітчан працює зараз у Польщі

Два мільйони українських заробітчан працює зараз у Польщі

Потреба в іноземних працівниках буде тільки зростати. 

"У Польщі торік було видано понад 1,7 млн документів, які дозволяють українцям тимчасове працевлаштування на території Республіки Польща… Разом з тими людьми, які працюють нелегально – це група близько 2 млн українців, які працюють у Польщі”, – повідомив голова Польсько-української господарської палати, екс-міністр економіки Польщі Яцек Пєхота. Пише finance.ua.

У майбутньому, з його слів, враховуючи, що польська економіка продовжує швидко рости, виникне необхідність у ще більшому залученні іноземних працівників.

У свою чергу, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник підкреслив, що українці при працевлаштуванні в Польщі не повинні оплачувати послуги компанії-посередника.

“Українцям треба знати, що шукати роботу в Польщі потрібно тільки через ліцензовані компанії в Україні, які несуть відповідальність за те, куди вони відправляють людей. Працювати краще в великих підприємствах, де виплата зарплати йде на банківську картку, дотримуються всіх передбачених польським законодавством норм охорони праці, і є соціальне страхування”, – пояснив Воскобойник.

Він додав, що українські ліцензовані компанії-посередники повинні отримувати дохід не від фізосіб, а від іноземних роботодавців, для яких вони шукають персонал.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, українці, польща, заробітчани
В тему