30 Квітня 2018
Новини

Росія зазіхає на ще одну країну?

Росія зазіхає на ще одну країну?

Цього разу це може бути… Гренландія. 

Як стверджують закордонні ЗМІ, ця країна незабаром стане незалежною і це буде великим «плюсом» для Російської Федерації. Пише znaj.ua.

Нещодавні вибори в Гренландії призвели до перемоги певних політичних сил, і тепер відділення острова від Данії лише питання часу.

«Європейські ЗМІ звично звинувачують в тому, що відбувається Росію і навіть СРСР. Це не так, але незалежність Гренландії справді несе для нас потенційну вигоду», - йдеться в публікації. При цьому наголошується, що у Данії немає криголамного флоту, і «після втрати Гренландії вона випадає з клубу країн, які оскаржують у Росії Арктику і Північний морський шлях».

При цьому також згадується ще один нібито важливий для Росії факт - у Гренландії є американська військово-повітряна база Тулі, що обросла міфами (одного разу там втратили атомну бомбу – і досі знайти не можуть).

Нагадаємо, ще у 1979 році Гренландія здобула автономію від Данії, а у 2009 році дістала самоуправління. Через своє розташування біля льодовиків, острів отримує від данського уряду близько 500 мільйонів євро субсидій.

Конституція Данії визнає право Гренландії на самовизначення, проте якщо остання отримає незалежність, то втратить субсидії, а це – 60% річного бюджету острова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, росія, гренландія
В тему