27 Квітня 2018
Новини

Північна і Південна Корея офіційно поклали кінець багатолітній війні

Північна і Південна Корея офіційно поклали кінець багатолітній війні

Лідери обох Корей офіційно проголосили завершення Корейської війни та пообіцяли «досягти єдності».

27 квітня 2018 року – історичний день для жителів Північної та Південної Кореї. Саме сьогодні очільники обох держав проголосили завершення Корейської війни, пообіцяли позбавитися від ядерної зброї та виявляти єдність у подальших політичних відносинах. Про це пише видання «Метро».

Президент КНДР Ким Чен Ин та його південнокорейський колега Мун Чже Ін  виступили зі спільною заявою, у якій підтвердили свій намір досягнути «без’ядерного Корейського півострова шляхом повної денуклеаризації». 

Кім Чен Ин заявив із трибуни у Пханмунджомі (нейтральна територія, що належить обом Кореям і є місцем проведення переговорів): «Я щиро сподіваюся, що Північ і Південь можуть вільно прямувати тим шляхом, котрий пройшов сьогодні я. І ми знову будемо єдиними, адже нас об’єднують спільна історія, спільна мова, спільна історія і спільна кров.

Ми з радістю озирнемося на тяжкі часи минулого, коли досягнемо нового майбутнього. Під лежачий камінь вода не тече, тож рушаймо уперед, крок за кроком, до спільного майбуття».

Ця заява ознаменувала кінець Корейської війни, яка триває з 1950 року. У далекому 1953-му тодішні владці держав-сусідок підписали Корейську угоду про перемир’я, в якій досягнули згоди про припинення вогню між їхніми збройними силами, але офіційного мирного договору між урядами тоді підписано не було.

Лише сьогодні був оприлюднений документ під назвою «Декларація Пханмунджома за мир, процвітання і об’єднання на Корейському півострові». У її тексті сказано: «Обидва лідери урочисто заявляють... що на Корейському півострові більше не буде війни і почалася нова ера миру».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, південна корея, кндр
В тему