27 Квітня 2018
Новини

Власники елітних «тачок» поповнили держказну на 21 мільйон гривень

Власники елітних «тачок» поповнили держказну на 21 мільйон гривень

Як звітують українські фіскали, з початку поточного року фізичні особи сплатили кругленьку суму транспортного податку.

За даними прес-служби Державної фіскальної служби України, лише упродовж січня – березня 2018 року власники елітних авто сплатили до місцевих бюджетів 21,2 млн грн транспортного податку. Якщо порівнювати з відповідним періодом минулого року, то це сума, більша на 4,8 млн грн, або у відсотковому вираженні – без малого на 30 %. Про це йдеться на сайті відомства.

У 2017-му, за інформацією фіскалів, заможні українці, які можуть похизуватися елітною «рухомістю», загалом сплатили до бюджетів на місцях 132,2 млн грн. транспортного податку з фізичних осіб. Повідомляється, що найбільш популярними люксовими іномарками, за які фізособи сплачували «транспортний податок на розкіш», – це Mercedes-Benz, BMW, Lexus, Audi, Land Rover Range Rover.

Згідно із чинним законодавством, об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові авто, з року випуску яких минуло не більш як 5 років (включно) та середня вартість яких на авторинку перевищує 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2018-му – понад 1,39 млн грн). Відзначимо, що ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка, транспорт, податки
В тему