27 Квітня 2018
Новини

Отакої: вдалося надрукувати їжу

Отакої: вдалося надрукувати їжу

3D-принтер зміг надрукувати справжню їжу з кріогенного борошна.

Особливість такого створення їжі в тому, що ця технологія дозволяє з точністю контролювати склад, рецептуру і текстуру продукції.

Про це пише N+1 з посиланням на інженерів, які розповіли про свій метод на конференції Experimental Biology 2018. Пише finance.

Як пише видання, технологія друку їжі з кріогенного борошна відрізняється від інших способів використання 3D-друку в харчовій промисловості точковим підходом.

На першому етапі відбувається кріогенне розмелювання – воно дозволяє з продуктів при температурі близько 100 градусів отримати мікрочастинки вуглеводів і білків. Точний склад і властивості цих мікрочастинок можна контролювати за допомогою перекристалізації. Після цього їх з’єднують зі сполучною полімерною речовиною і надають необхідної форми.

При цьому можна змінювати як поверхневу, так і внутрішню структуру надрукованої їжі, максимально наближаючи її до поліпшеної версії оригіналу. В майбутньому ця технологія може бути використана як в домашньому, так і в промисловому виробництві.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, технології, їжа
В тему