26 Квітня 2018
Новини

Яка дорога першою в Україні стане платною

Яка дорога першою в Україні стане платною

«Укравтодор» працює над будівництвом концесійної дороги Київ-Біла Церква.

Ця магістраль буде побудована за рахунок приватного інвестора, який потім буде її експлуатувати і окупати вкладення. Про це в ефірі ObozTV заявив екс-заступник міністра інфраструктури, радник «Укравтодору» Олександр Кава. Пише obozrevatel.com.

«На даний момент про вартість говорити дуже рано. Якщо подивитися на європейський досвід, то в середньому вартість 9-10 євроцентів за кілометр для легкового автомобіля. Зараз компанії роблять цілі тарифні плани в залежності від часу доби, дня тижня, сезону, частоти користування і т.д, - зазначив експерт.

За його словами, існуюча дорога також залишиться доступною для власників транспортних засобів.

«Нова дорога буде коротшою на 20 км. Тобто її протяжність буде близько 65 км, вона буде йти по абсолютно новій трасі, а існуюча дорога буде виконувати роль безкоштовної альтернативи», - підкреслив Кава.

«На жаль, у нас в країні було дуже багато міфів навколо подібних проектів. Нам обіцяли, що прийдуть інвестори, побудують безліч автобанів і вартість буде незначною. Насправді, навіть у європейських країнах кількість концесійних доріг не більше 1% від загальної протяжності. Наприклад, в Польщі, яка за рівнем економічного розвитку в рази перевершує Україну, за всі роки було побудовано тільки 400 км доріг на умовах концесії», - підсумував експерт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, укравтодор, дороги
В тему