26 Квітня 2018
Новини

Побиття волинських журналістів це наступ на свободу слова - Шевченко

Побиття волинських журналістів це наступ на свободу слова - Шевченко

Сьогодні у Луцьку відбулася прес-конференція на тему: «Побиття журналістів: виклик правової системи»  за участю представника Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській області Володимира Шевченка та місцевих ЗМІ.

Організатори заходу показали присутнім сюжет про те, як відбулося побиття представників преси. Пише pravda.lutsk.ua.

Самих постраждалих на прес-конференції не було, оскільки вони були змушені поїхати в Тернопіль для проходження судово-медичної експертизи.

«Я думав, що в нас вже такого не буває. В суботу я почав проводити збір інформації і комунікувати з поліцією. Станом на суботу стало відомо, що ця справа перебуватиме на особистому контролі керівника поліції Тернопільської області Олександа Богомола. Також цю справу під свій контроль взяла Уповноважений Верховної Ради України з прав людини. Те, що трапилось – наступ на свободу слова, бо журналісти повинні збирати інформацію та висвітлювати правду», – сказав Володимир Шевченко.

Володимир Шевченко зазначив, що хоче, щоб цю справу довели до кінця.

«Хочу, щоб справу довели до суду і вона була на постійному громадському контролі. Я завжди був на стороні журналістів. Моя позиція – справа має отримати логічне завершення, доведена до суду і судова система має зробити свою роботу», – висловив сподівання регіональний Представник Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини.

А у петиції, яка розміщена на сайті Президента України Петра Порошенка закликають звернути увагу на проблему фізичної агресії проти журналістів та взяти під особистий контроль хід розслідування справи побиття волинян Сергія Шаповала і Романа Харченка.  Автор петиції - генеральний продюсер "12 каналу", секретар Національної спілки журналістів України Ольга Куліш. 

Читати петицію ТУТ.

Після прес-конференції Ольга Куліш повідомила, що разом з Людмилою Яворською, керівницею відділу журналістських розслідувань інтернет-видання «Волинь24»  напишуть заяву для луцької поліції, щоб вони допомогли своїм тернопільським колегам. 

Нагадаємо, 20 квітня 2018 року журналіста відділу розслідувань інтернет-видання «Волинь24» Сергія Шаповала та оператора «12 каналу» Романа Харченка під час розслідування теми нелегального продажу дизельного пального жорстоко побили і тримали у замкненому приміщенні на території підприємства ПП АП «Агро Дружба», що в смт. Дружба Теребовлянського району Тернопільської області. У оператора Харченка – струс мозку і гематоми на тілі, у журналіста Шаповала – травмоване обличчя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, напад
В тему