25 Квітня 2018
Новини

Дівчинка більш як 10 років прикидалася хлопчиком заради батька

Дівчинка більш як 10 років прикидалася хлопчиком заради батька

Мешканці Афганістану Сітарі Вафадар (Sitara Wafadar) понад десять років доводиться прикидатися хлопчиком за бажанням батьків.

Пише ndtv.com.

У 18-річної Вафадар з одного із сіл провінції Нангархар на сході країни п’ять сестер і жодного брата, тому батьки вирішили перетворити її в бача-пош, тобто в дівчинку, що носить чоловічий одяг і виконує чоловічі обов’язки. Дівчину не змушували прибирати і готувати, однак з восьми років вона шість днів у тиждень працювала разом з батьком на цегельному заводі, щоб погасити борг перед його власником.

«Я ніколи і не думаю про те, що я дівчина», – зізналася Сітарі журналістам. За її словами, велика частина робітників не знає, що вона дівчина, і вона приховує свою стать, щоб її не викрили.

Згідно з традицією, з досягненням шлюбного віку Вафадар має право відмовитися виконувати обов’язки хлопчика. Однак вона не хоче робити цього, щоб не перекладати цю роль на свою молодшу 13-річну сестру.

Традиція бача-пош поширена в Афганістані та Пакистані. Вона дозволяє сім’ї уникати соціального тиску, пов’язаного з відсутністю синів. Багато бача-пош стикається з труднощами в дорослому віці, адже їм складно звикнути до релігійних обмежень для жінок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, афганістан, діти
В тему