25 Квітня 2018
Новини

Українці скоро перестануть курити

Українці скоро перестануть курити

Тюнові вироби будуть постійно дорожчати протягом 7 років.

Мінфін запропонував ввести додатковий коефіцієнт на недорогі тютюнові вироби. Відповідний законопроект вже зареєстровано у Верховній Раді. Пише nv.ua.

Загалом пропонується підвищити додатковий коефіцієнт майже в 1,5 рази на сигарети, які коштують менше 25 гривень за пачку. Введення такого механізму зменшить продаж сигарет за заниженими цінами і поліпшить здорову конкуренцію для всіх гравців на ринку.

Як зазначає видання, тютюнові вироби будуть постійно дорожчати протягом 7 років. Така норма прописана в угоді про асоціацію України та ЄС, розповів в ефірі Радіо НВ глава Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

У 2025 році середня ціна за пачку сигарет буде сягати 100 гривень, підкреслив Дорошенко. За його словами, 60 гривень з цієї суми є акцизним збором.

Нагадуємо: З наступного року на 25 % зросте ціна на цигарки

«Для уникнення контрабанди сигарет в ЄС, країни зацікавлені підняти акциз до європейського рівня. Сигарети ставатимуть менш доступними. Це політика відмови від цигарок. Україна є постачальником сигарет у різні країни. Акценти змінилися, і ми перетворилися з імпортера в експортера, як легального, так і нелегального», - зазначив Дорошенко.

Довідково:

За останні дев'ять років вартість пачки сигарет в Україні зросла в 20 разів. Загальний обсяг ринку сигарет за 2017 рік знизився на 8,2% у порівнянні з 2016 роком - до 67,1 млрд штук, в основному у зв'язку з підвищенням цін і поширенням незаконної торгівлі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, паління, цигарки, ціни
В тему

Останні матеріали