24 Квітня 2018
Новини

164 мільйони за боргує держава Луцьку за субсидії і пільги

164 мільйони за боргує держава Луцьку за субсидії і пільги

Невтішна ситуація склалася у Луцьку в питанні відшкодування витрат Луцької міської ради за субсидії і пільги.

Про це  сьогодні на оперативній нараді повідомив виконувач обов’язків міського голови Григорій Пустовіт.

-  174 мільйони держава заборгувала нашим комунальним підприємствам,- зазначив Григррій Пустовіт. - Це борг за субсидіїі  відшкодування пільг. Відповідно підприємства не зможуть розрахуватися із іншими комунальними структурами за спожиті послуги. Ця ситуація створює напругу в питанні організації наступного опалювального сезону. Ми говоримо про «Луцьктепло», «Луцькводоканал», про «ЖЕКИ», які так само виконують послуги. Хочеться налагодити це. Це не єдиний випадок, який створює проблеми для місцевого самоврядування.

176 мільйонів ми сьогодні беремо із місцевого бюджету і вкладаємо в освіту і медицину, які мала б фінансувати держава. Це кошти, які ми могли б використати на ремонт дворів, будівництво шкіл та садочків. На сьогодні така позиція мені не зрозуміла. На державному рівні декларують – ми піднімають зарплати вчителям і не дають на це ні копійки.

Сьогодні нам кажуть – ми вам даємо 255 мільйонів на освіту, а ви мусите виконати план на 302 мільйони. Це нагадує дідівщину в армії. Якщо держава на може забезпечити лікарів і освітян, вона повинна чесно сказати – ми більше не можемо, тільки на певній межі. Якщо вони не можуть забезпечити субсидії, то повинні змінити правила видачі субсидій. На жаль, чуємо гарні декларації, а місцеве самоврядування в підсумку повинне шукати виходи. Сподіваємося, що наша економіка прийме нормальний вигляд, а не буде діяти за системою дідівщини в радянській армії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали