21 Квітня 2018
Новини

21 квітня світ відзначає Міжнародний день цирку

21 квітня світ відзначає Міжнародний день цирку

21 квітня – 111-й день року в григоріанському календарі. До кінця року залишається 254 днів.

У світі в цей день святкують:

ООН – Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності.

Бразилія – День Тірадентеса. У 1792 року у Ріо-де-Жанейро португальці четвертували борця за незалежність Бразилії де Тірадентеса.

Італія – День заснування Риму.

Нідерланди – Фестиваль квітів.

Кенія – День посадки дерев.

Китай – Фестиваль повітряних зміїв. На відміну від європейських драконів, яких зображають зазвичай злими і кровожерливими, китайський дракон був, як правило, істотою доброю, благодатною, милостивою до людей. За це китайці своїх драконів любили і віддавали їм високі почесті.

Пакистан – День Ікбала (в пам'ять про смерть в 1938 р поета, президента Мусульманської ліги Мухаммеда Ікбала, якого вважають духовним батьком Пакистану).

США, Техас – День Сан-Хасінто.

Росія – День місцевого самоврядування.

Україна – День навколишнього середовища. Святкують щорічно в третю суботу квітня, починаючи з 1999 року.

Міжнародний день цирку – щорічно в третю суботу квітня. У сучасному вигляді цирк з'явився лише в кінці 18 століття. А його засновником вважається англійський наїзник Філіп Астлей, який дослідним шляхом встановив, що для коней найзручніше в повному галопі бігти і виконувати трюки по колу діаметром 13 метрів. Сьогодні такий діаметр арени дотримується практично у всіх цирках світу. Будучи вмілим наїзником, Астлей показував на арені різні трюки на конях, а пізніше на манеж вийшли вже і інші артисти – акробати, жонглери, канатохідця, клоуни, дресирувальники... З середини 19 століття кількість циркових жанрів збільшувалася і розширювалися технічні можливості уявлень і номерів. Наприклад, після введення страхувальної сітки в номерах повітряної гімнастики з'явилася можливість ускладнення трюків.

Весняний День астрономії зазвичай відзначається в суботу – в період з середини квітня до середини травня, поблизу або перед 1-ю чвертю Місяця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему