21 Квітня 2018
Новини

Китайцям дозволили платити штрафи лайками

Китайцям дозволили платити штрафи лайками

У китайському місті Дачжоу, провінція Сичуань, порушникам правил дорожнього руху дозволили не платити штраф, якщо вони вибачаться в Інтернеті і зберуть не менш як 20 лайків.

Про це повідомляє scmp.com.

Експеримент поширюється лише на незначні порушення, які здійснюють пішоходи, велосипедисти та водії моторолерів. Пропозицією вже скористалися понад десять осіб. Дорожня поліція міста опублікувала скріншоти їхніх зізнань на своїй сторінці в китайській соціальній мережі Weibo.

«Дорожня поліція затримала мене, коли я поїхав на моторолері в неправильному напрямку на перехресті, – написав один з порушників. – Я дізнався, що він був неправильним, після роз’яснення офіцера дорожньої поліції. Мені хотілося би, щоб користувачі Інтернету винесли із цього урок і не думали, що це нічого, коли допускаєш помилки при водінні моторолера». Пост зібрав 28 лайків.

У 2016 році повідомлялося, що дорожня поліція китайського міста Шеньчжень увела нове покарання для порушників ПДР, які засліплюють інших водіїв дальнім світлом фар. Затриманих стали саджати перед автомобілем і змушувати дивитися на увімкнені фари протягом хвилини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему