20 Квітня 2018
Новини

Герой у трусах: у чому був побіг рятувати жінку від викрадача

Герой у трусах: у чому був побіг рятувати жінку від викрадача

39-літнього британця Ендрю Пакстона відзначили нагородою за хоробрість після того, як він вступив у бій із викрадачем жінки у березні минулого року.

На британцеві, який кинувся спасати абсолютно незнайому жінку від кривдника, не було нічого, крім спіднього.

Про це пише видання «Метро».

Побачивши у вікно, як якийсь чоловік б’є надворі заюшену кров’ю жінку, Пакстон вискочив у кватирку і в чому був – у самих трусах-боксерах і навіть без шкарпеток – став гамселити нападника.

Того ранку британця із сім’єю у їхній оселі в Шеппертоні, графство Суррей, розбудили пронизливі крики, що долинали знадвору. Ендрю підбіг до вікна і побачив жорстоку картину: невідомий методично завдавав удару за ударом жінці, яка лежала на землі. А поряд стояв фургон із увімкненим двигуном. Пакстон, діючи на рівні інстинкту та забувши, що він напівголий, скочив через кватирку спальні і побіг лупцювати злочинця. Вибив йому кілька зубів.

«Це було схоже на інстинкт. У мене не було часу на те, щоб відчинити вхідні двері чи надіти шкарпетки, чи взутися. Бо те, що долинало з вікна, було панікою в чистому вигляді... Це був не просто крик жінки, це був панічний вереск, якого я досі не чув і, сподіваюся, більше не почую».

У той момент, коли Ендрю вилетів з дому, його подруга викликала «копів».

Отримавши прочухана від Пакстона, зловмисник намагався втекти до фургона. Та герой наздогнав його, і в кабіні машини розпочалася справжня боротьба. Завершилося все тим, що Ендрю витяг ключі із замка запалювання, а злочинець втік. Та був пійманий поліцією вже наступного дня.  Особу зловмисника встановили, ним виявився дехто Стівен Андерсон, який мав намір викрасти жінку, коли вона йшла на роботу. Його запроторили за ґрати на 9 років за статтями «Напад на людину», «Завдання тілесних ушкоджень» і «Спроба викрадення людини».

«Уже в кабіні фургона я все ще намагався кілька разів дістати його кулаком, щоби «вирубати», – згадує британець, якого друзі після події жартома почали прозивати «Герой-короткі боксерки».

Пізніше Ендрю Пакстон отримав лист від шерифа Лондона, в якому ішлося, що він представлений до нагороди. На урочистій церемонії у королівському британському дворі Блекфраярс герою вручили подяку та 750 фунтів стерлінгів грошової винагороди. «Його інстинкт полягав у тому, щоби прийти на допомогу своїй співгромадянці, попри небезпеку для нього самого. Це гідно захоплення», – відзначило поліцейське начальство, преміюючи небайдужого громадянина.

Жінка, врятована Пакстоном, сказала на нагородженні: «Якби не його відчайдушна хоробрість, я не знаю, чи стояла би тут із вами. Він спас моє життя, буквально».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали