20 Квітня 2018
Новини

Офіційна версія Росії: точна кількість загиблих в «Зимовій вишні»

Офіційна версія Росії: точна кількість загиблих в «Зимовій вишні»

Слідчий комітет Росії (СКР) назвав точну кількість загиблих при пожежі в кемеровському торговому центрі «Зимова вишня».

Про це повідомляє sledcom.ru.

«Результати роботи з перевірки всіх звернень про зниклих під час пожежі людей, а також отримані висновки експертів дозволили слідству визначити остаточну кількість загиблих під час пожежі - їх 60», - йдеться в повідомленні.

Родичі жертв пожежі впізнали 23 загиблих, особи ще 37 чоловік встановила генетична експертиза.

Раніше повідомлялося, що в «Зимовій вишні» загинули 64 людини, в тому числі 41 дитина. За даними мерії Кемерова, постраждали 69 осіб. У перші дні після пожежі в СКР надійшли заяви про зникнення 67 чоловік, пізніше на сайті міської адміністрації з'явився уточненого списку зниклих, де значилося 38 прізвищ.

Нагадуємо: У Кемерово в масштабній пожежі згоріло 400 осіб, більшість з них діти - ЗМІ

Крім того, після пожежі в мережі почали з'являтися чутки про сотні жертв. Одним з головних розповсюджувачів фейків виявився український пранкери Євген Вольнов, який дзвонив в морги і держустанови Кемерова і попереджав про 300 трупів.

Пожежа в кемеровському ТЦ «Зимова вишня» стався 25 березня. Кримінальна справа розслідується за трьома статтями, в тому числі про підпал, основна причина загоряння - замикання електропроводки. З'ясувалося також, що в торговому центрі не працювали аварійні виходи і пожежна сигналізація. У справі затримано кілька осіб, в тому числі начальник пожежного ланки, який працював в той день, і співробітники ТЦ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему