19 Квітня 2018
Новини

Діти-чорнобильці залишаться без харчування

Діти-чорнобильці залишаться без харчування

Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроект 6230, що передбачає виплату грошової допомоги на харчування дітям з родин, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

За відповідне рішення проголосувало 252 народних депутати.

Проектом пропонується замінити безкоштовне харчування учнів середніх загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних закладів освіти, студентів коледжів та технікумів (училищ), розташованих на територіях радіоактивного забруднення, а також дітей, які є інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи, щомісячною грошовою допомогою.

Читайте також: Під ВР мітингували націоналісти та чорнобильці

Автори проекту наполягають, що наразі харчування дітей-чорнобильців відбувається шляхом проведення тендерів серед підприємств. Проте досить часто внаслідок невчасного укладання угод та затримок у постачаннях продуктів стаються перебої, що негативно впливають на здоров’я дітей.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, ухвалення зазначеного документа сприятиме ефективнішій реалізації державної політики у соціальній сфері щодо забезпечення виплати належної грошової компенсації на безоплатне харчування дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему