18 Квітня 2018
Новини

У Луцьку таки дозволили встановити біля недобудованого храму квітковий кіоск

У Луцьку таки дозволили встановити біля недобудованого храму квітковий кіоск

Питання розміщення на проспекті Соборності, 37 неподалік від храму Всіх святих землі Волинської кіоску викликало жваву дискусію під час сьогоднішнього засідання виконкому Луцької міської ради.

У майбутньому МАФі планують створити квітковий магазин, однак у членів виконкому розміщення кіоску породило запитання і дискусію.

 «Ларьок на фоні храму – це нонсенс, – зазначив Валерій Корпач, член виконавчого комітету. – Чи є хтось, хто визначає архітектурну доцільність і загальний вигляд при розміщенні тієї чи іншої споруди?»

«Хоча цей МАФ передбачений комплексною схемою, але таким чином ми робимо цілу алею будок на проспекті Соборності, 37. Я не проти квітів, я проти того, щоб ми ставали містом будок. Апелювати мені можна законом, але я пропоную зупинитися на якомусь етапі, щоб потім ми не згадували, що колись там був сквер, а тепер стоять МАФи», – наголосив член виконкому Ігор Алексєєв.

Олександр Рачков, заступник міського голови, попросив підтримати рішення про встановлення МАФу на Соборності, оскільки, за його словами,  воно відповідає законодавчим нормам і суб’єкти господарювання звертаються, щоб встановити там малу архітектурну форму.

«Давайте в подальшому залишимо в комплексній схемі місця лише на тротуарах», – зазначив Олександр Рачков.

Читайте також: У Луцьку відбудуться два нові фестивалі: середньовіччя стане ще більше

«На сьогодні винесено проект рішення, це місце визначене під малі архітектурні форми, – зазначив виконувач обов’язків міського голови Григорій Пустовіт. – Будуть інші комплексні схеми – будемо приймати інші рішення. На сьогодні є комплексна схема, люди мають місця. Шановні, давайте грати за правилами. А не так, що кому подобається, а що ні. Підприємці мають право на бізнес. Якщо ми кажемо, що МАФи – це законно, значить, так і має бути».

«Я Вас глибоко поважаю, але ми не створюємо ніякої трагедії, – зазначив Ігор Алексєєв. – Нам Бог дав можливість певним чином впливати на життя міста. Це відповідальність, і ми повинні приймати концептуальні рішення. Мій виступ спирається на обґрунтовані речі. Суть мого звернення не створити хаос, а поставити необхідну крапку. Луцьк не гумовий, і кількість МАФів не може безкінечно рости. Так ми ризикуємо втратити сквери і зелені зони».

«Ми самі затверджували комплексні схеми на розміщення МАФів під час виконкому, – зазначив член виконкому Олександр Серватович. – Орган сам приймає комплексні схеми, а потім сам їх заперечує, це неправильно».

У підсумку рішення про розміщення малої архітектурної форми на проспекті Соборності, 37 таки підтримали.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему