18 Квітня 2018
Новини

Україна в 2,5 разу скоротила вилов риби та морепродуктів

Україна в 2,5 разу скоротила вилов риби та морепродуктів

Україна після анексії Криму Росією знизила обсяги офіційно виловленої і вирощеної риби та морепродуктів з 220 000 до 90 000 тонн на рік. Про це повідомив генеральний директор Асоціації українських імпортерів риби й морепродуктів Дмитро Загуменний, передає УНІАН.

Дуже багато підприємств, які займалися промислом, перебували в Криму. На цей період українські компанії в Криму нічого не виловлюють.

Найбільшими імпортерами цієї продукції залишається Норвегія, Ісландія та США.

Також Загуменний підкреслив, що протягом останніх трьох років спостерігається збільшення імпорту риби та морепродуктів в Україні, проте це є лише відновленням ринку, а не реальним його зростанням.

Експерти акцентують, що один українець споживає 9–14 кг риби на рік при 20 необхідних для здорового функціонування організму.

Оскільки рибна продукція в основному є імпортною та купується за валюту, безумовно, девальвація призвела до того, що багато людей просто відмовилося від споживання риби і морепродуктів або ж перейшло у більш доступний сегмент.

Фахівець відділу сільського господарства посольства США в Україні Олександр Тарасевич додав, що цього року показник споживання риби й морепродуктів одним українцем сягне близько 11,5 кг – країна поступово рухається до повернення на колишні позиції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему