17 Квітня 2018
Новини

Чорне морозиво створили на Житомирщині

Чорне морозиво створили на Житомирщині

Розширив свій асортимент незвичайним морозивом чорного кольору Житомирський маслозавод. Для досягнення незвичного забарвлення ласощів кондитери використовують вугілля рослинного походження.

Якщо для українців такий незвичний смаколик є ще дивиною, то у всьому світі ним смакують уже давно.

Пише agroreview.

До відома любителів солодкого, 150-грамовий ріжок під назвою Black Ice вже з’явився в продажу житомирських магазинів.

Читайте також: Морозиво із золотом можна спробувати лише за 12 доларів

До речі, Black – тотально чорна композиція: чорне морозиво зі смаком коли і нотками чорного шоколаду, чорний хрусткий цукровий ріжок і стильна чорна упаковка.

Довідково:

Неординарне морозиво (як і все дивне) почали робити в Японії. Смак у нього кунжутний і колір не настільки чорний, а швидше попелясто-сірий.

У східних країнах таке морозиво швидко стало популярним, а кондитер, що створив його, отримує тепер непогані дивіденди за свою ідею.

Читайте також: Неймовірні сорти морозива: а ви яке скуштували б?

Однак морозиво повністю натуральне, а чорного кольору домагаються додаванням кокосового попелу, який отримують випалюванням і обробкою залишків кокосової шкаралупи.

Кокосовий попіл – він же, по суті, активоване вугілля, чудово очищає організм. За словами творців морозива, корисні властивості активованого вугілля були першопричиною його використання в нових ласощах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему