Розширив свій асортимент незвичайним морозивом чорного кольору Житомирський маслозавод. Для досягнення незвичного забарвлення ласощів кондитери використовують вугілля рослинного походження.
Якщо для українців такий незвичний смаколик є ще дивиною, то у всьому світі ним смакують уже давно.
Пише agroreview.


До відома любителів солодкого, 150-грамовий ріжок під назвою Black Ice вже з’явився в продажу житомирських магазинів.
Читайте також: Морозиво із золотом можна спробувати лише за 12 доларів
До речі, Black – тотально чорна композиція: чорне морозиво зі смаком коли і нотками чорного шоколаду, чорний хрусткий цукровий ріжок і стильна чорна упаковка.
Довідково:
Неординарне морозиво (як і все дивне) почали робити в Японії. Смак у нього кунжутний і колір не настільки чорний, а швидше попелясто-сірий.
У східних країнах таке морозиво швидко стало популярним, а кондитер, що створив його, отримує тепер непогані дивіденди за свою ідею.
Читайте також: Неймовірні сорти морозива: а ви яке скуштували б?
Однак морозиво повністю натуральне, а чорного кольору домагаються додаванням кокосового попелу, який отримують випалюванням і обробкою залишків кокосової шкаралупи.
Кокосовий попіл – він же, по суті, активоване вугілля, чудово очищає організм. За словами творців морозива, корисні властивості активованого вугілля були першопричиною його використання в нових ласощах.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.