15 Квітня 2018
Новини

Через 30 років Крим перетвориться у пустелю

Через 30 років Крим перетвориться у пустелю

Без відновлення подачі води через Північно-Кримський канал, анексуваний півострів перетвориться в напівпустелю вже через 30 років.

Директор інституту водних проблем і меліорації Михайло Ромащенко у коментарі «Обозревателю» пояснив, що без дніпровських водних ресурсів води Криму вистачить лише для того, щоб на мінімальному рівні забезпечити питне водопостачання та мінімум комунальних потреб, передає NewsOboz.org.

«Є загроза опустелювання. У країнах Східної Європи відбуваються кліматичні зміни, температура зростає високими темпами, йде стійкий процес потепління. І якщо такі темпи збережуться, то до 2050 року цей район буде вже не південний степ називатися, а вже як мінімум буде напівпустеля. Буде відбуватися процес опустелювання», – сказав експерт.

Ромащенко розкритикував запевнення російської влади про те, що буде відбуватися видобуток підземних вод, адже такі дії призвидуть до збільшення мінералізації і вода буде ставати непридатною для використання.

Крім цього експерт не бачить можливостей в Росії опріснювати морську воду, як це роблять Арабські Емірати або Саудівська Аравія, тому що в окупантів просто немає стільки грошей, а за четвертий рік окупації російська влада не зробили ніяких кроків із мінімізації браку питної води в Криму.

«Значно зросте дефіцит природного вологозабезпечення і зросте посушливість клімату. Ведення сільського господарства в Криму без зрошення, воно і зараз практично неможливо, а тоді буде просто неможливим», – додав Ромащенко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему