14 Квітня 2018
Новини

Ввели в дію першу в світі електрифіковану дорогу для електрокарів

Ввели в дію першу в світі електрифіковану дорогу для електрокарів

Найперша на планеті електрифікована траса для заряджання електромобілів запрацювала у технічно прогресивній Швеції. Про це пише ресурс New Atlas.

Ділянка новітньої дороги протяжністю близько 2 км, розташована під Стокгольмом, а саме довкола аеропорту Арланда, цікава тим, що в неї вбудували контактну рейку.

Електромобіль має бути обладнаний струмоприймачем, прикріпленим до днища, який можна легко зняти з машини після того, як проїдеш електрифікований відрізок шляху. Електрика надходить двома підземними рейками через струмознімач. На самому дорожньому полотні струму немає

Наразі дорога працює в тестовому режимі, та вже до 2030 року шведський уряд планує електрифікувати всі автодороги. Це має зробити країну повністю незалежною від палива. Така технологія електрифікування автодоріг покликана розв’язати проблему з підзарядкою електрокарів і зробити виробництво батарей більш доступним.

Загалом у Швеції приблизно 500 000 кілометрів доріг, з яких 20 000 – магістралі. Ханс Селл, виконавчий директор концерну eRoadArlanda, відповідального за прокладання електрифікованої дороги, зауважує: «Якщо ми електрифікуємо 20 000 км автомагістралей, цього буде достатньо. Адже відстань між двома шосе зазвичай не перевищує 45 км, тож електромобілі зможуть долати її без підзарядки».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему