13 Квітня 2018
Новини

Перестало битися серце відомого волинського журналіста Миколи Богуша

Перестало битися серце відомого волинського журналіста Миколи Богуша

Заслужений журналіст України та багаторічний керівник видавництва «Надстир’я» Микола Богуш помер 10 квітня. Про це повідомив Район.Луцьк.

Попрощалися з відомим волинським громадським діячем, видавцем, журналістом і краєзнавцем 12 квітня у луцькій Свято-Феодосіївській церкві.

Микола Іванович Богуш народився 22 жовтня 1939 року в селі Машів Любомльського району.

Закінчив Машівську середню, Луцьку торгово-кооперативну школи, а також факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка та відділення преси, радіо та телебачення Вищої партійної школи в Києві.

Журналістом почав працювати у Ківерцівській районній газеті, де залишився на 8 років. Потім працював заступником редактора у Горохівській райгазеті. З початку 90-х більше 20-років очолював редакційно-видавниче підприємство «Надстир’я». Також був радником голови Волинської ОДА Бориса Клімчука.

Микола Богуш - автор і співавтор ряду книг, зокрема: «Лісова симфонія», «Бережанка», «Залишиться у Вічності: Володимир-Волинський – історія, яка завжди з нами», «Грані подвигу. Слово про волинських ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС», «Ловися, рибко», «Ківерцівщина: крізь віки і долі»…

«Україна втратила поважну і скромну людину. Він надзвичайно багато зробив для книговидавничої справи, допоміг багатьом літераторам, письменникам відбутися як творчим особистостям. Та і сам був талановитою і творчою людиною. Він завжди був серед тих найкращих працівників галузі та лауреатів обласного конкурсу «Світ волинської книги», яких нагороджували до професійного свята видавців, поліграфістів і книгорозповсюджувачів», – написала у некролозі Волинська газета.

Попрощатися з Миколою Івановичем, крім рідних та близьких, прийшло чимало відомих в області людей. Зокрема, Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк, депутат облради Святослав Кравчук, голова облорганізації НСЖУ Михайло Савчак, головний редактор газети «Вісник і К» Євген Хотимчук, екс-народний депутат України Анатолій Горбатюк та інші.

Редакція газети "Твій вибір" висловлює щирі співчуття рідним та близьким.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему