13 Квітня 2018
Новини

У Китаї хлопчик народився через чотири роки після загибелі батьків

У Китаї хлопчик народився через чотири роки після загибелі батьків

За словами китайських ЗМІ, сурогатна мати народила хлопчика у Китаї через чотири роки після смерті його батьків у автокатастрофі. Про це повідомили на Daily Mail.

Покійна пара лікувала безпліддя до смертельної аварії у 2013 році. Батьки померлих довго боролися з владою, щоб отримати доступ до запліднених ембріонів пари, які зберігались у лікарні міста Нанкін, що у східній частині Китаю.

Хлопчик, який отримав ім’я «Тяньцзянь», або «Солодкий» на мандарині, народився 9 грудня від сурогатної матері з Лаосу.

До слова, сурогатне материнство незаконне у Китаї. Аби скористатися послугою такого спектру, доводиться їхати за кордон.

Лаос став останньою збіднілою країною в Азії, в якій процвітає, хоча це юридично і непрозоро, комерція сурогатної промисловості.

Дідусям і бабусям довелося подолати кілька перешкод для транспортування ембріонів з Китаю й довести батьківське та родове походження дитини після її народження.

«Спочатку ми думали про авіаперевезення, але жодна з авіакомпаній не бажала брати пляшку з рідким азотом, що містить термос, де зберігалися чотири ембріони», – сказав в інтерв’ю експерт із сурогатів, який допомагав сім’ям.

Тому родина вирішила перевезти свій дорогоцінний вантаж сухопутним шляхом у Лаос, де комерційне сурогатне материнство законне.

Наступна проблема полягала в тому, щоб повернути немовля в Китай. Діти, народжені через сурогатне материнство за межами країни, повинні пройти ДНК-тест, який підтверджує, що один з біологічних батьків є китайським громадянином.

Щоб обійти цю проблему, лаоську сурогатну матір привезли в Китай за туристичною візою, а сім’я домовилася, щоб її пологи пройшли у приватній лікарні в південному місті Гуанчжоу.

Дитина була в лікарні протягом 15 днів, поки всі четверо бабусь і дідусів не здали кров і ДНК-тест, довівши, що малюк дійсно є їхнім онуком і що обоє батьків були громадянами Китаю.

Ця подія викликала неабиякий ажіотаж серед звичайних людей, які вважають, що в таких випадках влада повинна допомагати родичам, а не перешкоджати їм.

«Він завжди усміхається. В хлопчика очі моєї дочки, але він більше схожий на свого батька», – сказала бабуся Ху Сіньсян одній із китайських газет.

Дід Тіантянья Шень Сіньнань сказав, що чекатиме, поки хлопчик стане «старшим і мудрішим», перш ніж розповість йому, що сталося з його батьками.

«Поки ж ми скажемо, що його мама і тато живуть за кордоном, – сказав Шен. – Ми обов’язково розповімо йому, що сталося, – який у нас ще вибір?».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему