13 Квітня 2018
Новини

Майже половина українського м’яса з антибіотиками

Майже половина українського м’яса з антибіотиками

Найбезпечнішим м’ясом вважається курятина промислового виробництва.

За словами голови Асоціації постачальників торгових мереж Олексія Дорошенка, домогосподарства та дрібні виробники курятини зловживають антибіотиками. Пише dilovyi.info.

«Українська курятина промислового виробництва не містить слідів антибіотиків. Там стандарти дуже високі. Натомість, якщо ми говоримо про невеликих виробників курятини – звідти антибіотики ніяк не зникнуть, там їх вміст значно вищий від допустимих норм», – наголосив він.

Також Дорошенко зауважив, що антибіотик можна виявити у свинині та яловичині.

Читайте також: Смачного, українці: м’ясо з антибіотиками, а в молоці - технічний жир

«На сьогодні параметри вмісту антибіотиків у м’ясі — виключно на совісті самого виробника. Але близько 30–40 % всього українського м’яса нашпиговані антибіотиками, в той час як у Європі цей показник становить менше ніж 1 %. Йдеться, знову ж таки, про невеликих виробників курятини, галузь свинарства і ВРХ», – розповів Дорошенко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему