12 Квітня 2018
Новини

12 квітня: кого привітати з днем ангела

12 квітня: кого привітати з днем ангела

Цього дня відзначають іменини Іван, Захар, Петро, Яків.

Як ім’я вплинуло на формування характеру нинішніх іменинників та яка доля чекає на «винуватців свята»?

ІВАН

Це ім’я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає «Яхве (Бог) змилостивився, помилував».

Хлопчики з таким поширеним ім’ям можуть мати різний характер. Вони бувають тихими й непримітними, непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе поєднання найрізноманітніших якостей: сили й слабкості, добра й жорстокості, ніжності й гніву.

В Іванів надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, вони багато за що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани трапляються серед людей різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті всьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але бувають і скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишають їх байдужими.

ЗАХАР

Ім’я Захар походить від давньоєврейського імені Зехар’я (Зехаріаху), що означає «Господь згадав» («Яхве згадав»), «згаданий Господом», «пам’ятний Господу», «пам’ятає Господа». В сучасності більш поширеною стала коротка форма імені.

Захар – добродушний, поступливий, уважний і турботливий чоловік. Він дуже сентиментальний і обожнює дивитися фільми про кохання. Захар не знає, що таке користь, він чуйний і готовий у будь-який момент прийти на допомогу. Характеру Захара не вистачає твердості й наполегливості, через що його добротою часто користуються. Захар обожнює природу, якщо у нього буде можливість купити землю, він обов’язково нею скористається і займеться вирощуванням плодових дерев. У Захара буде спокійне життя, без особливих потрясінь. Ще в дитячі роки Захар проводить час за конструктором, його дуже цікавить техніка. Саме тому Захар часто вибирає роботу водія.

На роботі він буде скромним і чуйним співробітником. Для досягнення успіху в професійній діяльності Захару доведеться навчитися проявляти твердість із колегами, а також почуття гумору. Тоді Захар зможе побудувати кар’єру у сферах, де необхідні терпіння і аналітичний склад розуму. Жінки дуже тягнуться до Захару завдяки його чуйності. Дружиною Захара часто стає кинута кимось жінка, що отримала в стосунках з Захаром потрібні розраду і співчуття. Одружується цей чоловік, як правило, в пізні роки, часто у його обраниці вже є дитина. На жаль, добродушність і м’якість Захара, як правило, призводять до того, що дружина займає в родині чільну позицію. У цьому випадку необхідно, щоб дружина Захара проявляла тактовність у спілкуванні з чоловіком, інакше вона може завдати травму цьому чутливому чоловікові.

Захар любить займатися домом, у вихідний день його можна побачити за прибиранням житла. Він ніколи не зрадить своїй дружині. Захар найчастіше має дітей чоловічої статі. Працюючи в домі, він залучає до цього дітей, вважаючи, що найкраще виховує людину саме робота. Навчання дітей Захара буде перебувати під постійним його контролем, він завжди ходить на батьківські збори. Захар – товариська людина, із задоволенням запрошує в гості і своїх друзів, і просто випадкових знайомих. Захар підтримує хороші відносини з сусідами. Розлютити цього чоловіка вкрай складно, і, якщо таке станеться, незабаром злість зміниться спокоєм і навіть незручністю. Справжнім другом Захара стане той, хто не тільки отримує допомогу, а й сам в будь–який момент може її надати.

ПЕТРО

Ім’я Петро має давньогрецьке походження, в перекладі означає «камінь», «скеля», також трактують як «твердий», «надійний», «непохитний».

Петро – допитливий хлопчик. З раннього віку він починає мучити батьків запитаннями. Його цікавить усе: навіщо будують гнізда пташки, де вночі перебувають трамваї, як улаштований будильник. Маленький Петро музично обдарований, у нього може бути непоганий голос. Батькам було би непогано віддати сина в музичну школу.

Петро навчається легко й не завдає клопоту вчителям. Замолоду часто колекціонує фотографії артистів і музичні записи співаків.

Володар імені Петро мужній чоловік, хоча часом може вести себе дуже авторитарно, насилу приховує свою емоційну природу. При цьому він приємний, ніжний, темпераментний і щедрий, сердечна людина. Образ, який Петро намагається донести до інших, є правильним, показовим, з його точки зору, йому потрібно, щоб ним захоплювалися і визнавали його гідності. Для досягнення цієї мети він проявить всю свою непохитну волю. Петро досить непоганий працівник, але його працездатність залежить від рівня мотивації і від його настрою. Власник цього імені володіє всіма необхідними якостями організації, проте не завжди це вдається йому добре. Він навіть трохи пихатий, хоча залишається наївним. Якщо його досягнення в відповідності зі своїми цілями збігаються, то з цього може вийти толк. Петро може здатися самовпевненим, егоцентричним і запальним, хоча це ще не означає, що він стане менш сором’язливий.

Цьому чоловікові краще доручати різні справи, попередньо обговоривши з ним всі необхідні аспекти. Було б бажано, щоб у маленького Петра були брати або ж сестри, щоб батьки заохочували їх до участі в груповій діяльності, оскільки хлопчик Петя може подумати, що світ обертається навколо нього. Це дозволить йому дізнатися про себе побільше і проявити певні таланти за участі в колективній роботі. Театральний гурток допоможе хлопчикові розвинути здібності. Петро цінує красу, чистоту і чесність, має схильність до подорожей і польоту фантазії, любить спілкування. У сердечних справах він є ідеалістом, має високі очікування від свого партнера. У сім’ї він вважає за краще домінувати і очікує від дружини безмежну відданість. Він прагне багато разів подумати, перш ніж зайнятися чим–небудь. У професійному плані Петро надає перевагу професіям, де він може бути максимально вільним. Йому підійдуть адміністративні посади, він може зробити кар’єру в готельному і ресторанному бізнесі, юриспруденції, в тих областях, де потрібно контактувати з людьми.

ЯКІВ

Це біблійне ім’я, за біблійними переказами Яків був близнюком Ісава і народився слідом за ним, тримаючись за п’яту свого старшого брата. Яків відзначається у всіх авраамічних релігіях: в іудаїзмі, християнстві та ісламі. У західних мовах використовують дві форми імені Яків (Jacobus і Jacomus), які дали родинні імена. В Англії – Джеймс і Джейкоб, в Італії – Джакомо і Джакоббе. Якуб, Яго, Жакоб, Жако, Хакобо, Жак, Хайме, Акоп – це все аналоги ім’я Яків. А від відповідних чоловічих імен з’явилися і жіночі варіанти імені – Жаклін, Жакез, Жакоб, Якоба, Якобінія. У православних особливо шануються апостоли Яків Зеведеїв (Яків Старший) і Яків Праведний. Для імені Яків (Яків) будуть вказані православні іменини, католицькі іменини можна подивитися у імені Джеймс.

Маленький Яків зростає дуже непосидючою дитиною. Уже в дорослому віці характер Якова можна назвати важким, хоча цей чоловік має неабиякий розумом, розважливий і вміє передбачати події. За своїм темпераментом це яскраво виражений холерик, він хитрий і володіє даром переконання. Самого його переконати практично не можливо, він довіряє тільки незаперечним аргументів. Але навіть якщо і визнає вашу правоту, то не скаже про це. Зимові представники відрізняються особливо вибуховим і неврівноваженим характером. Осінній Яків схильний займатися підприємництвом або комерцією, так як виявляє хитрість, передбачливість і ставить гроші на перше місце. Літні чоловіки відрізняються веселою вдачею, чуйністю, добротою і енергійністю. Не дивлячись на їх спокій і врівноваженість їх теж можна вивести з себе. Весняний Яків також весел, володіє хорошим почуттям гумору, приємний в спілкуванні і амбітний.

У виборі професії Яків завжди довіряє тільки своєму рішенню і не любить вислуховувати чужі поради. Він може швидко зорієнтуватися в будь–якій ситуації і зробити вірний вибір. Завжди намагається вибрати професію, де потрібно швидко реагувати в складних ситуаціях, наприклад, може стати політиком, льотчиком або спортсменом. Головне для нього в роботі – це відсутність одноманітності. Він дуже рухливий і легко до всього пристосовується, в своїх оцінках в основному завжди об’єктивний і володіє хорошою інтуїцією. Таким чоловікам долею накреслено здійснювати щось важливе і значне. По службових сходах він просувається нерівномірно, його чекають злети і падіння. Для досягнення своєї мети Яків готовий майже на все, іноді він вміло використовує для цього інших людей. При цьому це досить принципова людина, він цінує дружбу і товариство на роботі, не терпить зради і некрасивих вчинків. Яків завжди відданий справі, але вимагає того ж від інших. У сімейному житті Яків непередбачуваний і іноді може посіяти паніку в колі своїх домочадців. Причина цього полягає в його потреби в сильних переживаннях, і це часто приносить багато клопоту. Його не можна не любити, так як це впевнений в собі чоловік, гостинний, уважний і тактовний господар. Свою сім’ю Яків дуже береже і любить, вона для нього є єдиним місцем відпочинку.

Це дуже інтелігентний чоловік, тому з ним завжди цікаво. Іноді може проявляти деспотизм і впертість, що ускладнює спілкування з ним. У спілкуванні Яків може проявляти зайву категоричність, яка може часом доходити до крайнощів. Він має схильність засуджувати людей, якщо їх поведінка не збігається з його уявленнями про справедливість. Йому слід пам’ятати, що його думка не завжди може бути істиною. Якову необхідно розвивати в собі стриманість, доброту і вміння прощати людям їх слабкості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему