11 Квітня 2018
Новини

Смоленська катастрофа: тіла випадали з літака після вибухів

Смоленська катастрофа: тіла випадали з літака після вибухів

Літак Ту-154М із президентом Польщі Лехом Качинським на борту зазнав аварії під Смоленськом через два вибухи.

Про це 11 квітня повідомляє Onet.Wiadomosci, посилаючись на звіт, підготовлений у ході розслідування причин катастрофи.

Як повідомив голова слідчої комісії Міністерства оборони Польщі Антоній Мацеревич, під час розслідування вдалося віднайти приблизно 150 безпосередніх свідків аварії. Також комісія змогла зробити реконструкцію уламків літака на основі численних фотографій і відеозаписів.

Відповідно до звіту комісії, аварію спричинили щонайменше два вибухи, в результаті яких із борта літака почали випадати тіла загиблих.

Експерт комісії Френк Тейлор наглосив, що протягом власного розслідування росіяни не врахували низки важливих факторів і не змоделювали перебіг катастрофи.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в Смоленську в результаті авіакатастрофи літака Ту-154М загинули 96 осіб, зокрема президентська пара Лех і Марія Качинські, останній президент Республіки Польщі у вигнанні Ришард Качоровський, а також міністри, депутати, керівники збройних сил тощо. Польська урядова делегація летіла в Катинь, аби взяти участь у пам’ятних заходах із нагоди 70-х роковин розстрілу працівниками НКВС польських офіцерів.

Відповідно до висновків Міждержавного авіаційного комітету, причиною катастрофи президентського літака стали нескоординовані та неправильні дії екіпажу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему