10 Квітня 2018
Новини

В Україні зросли ціни на послуги шиномонтажу

В Україні зросли ціни на послуги шиномонтажу

Гарна погода, за прогнозами синоптиків, може протриматися недовго, а передчасна зміна гуми обіцяє серйозні проблеми зі страховими компаніями в разі ДТП. Найвідповідніший момент для зміни покришок –  коли середньодобова температура досягає не менше ніж +5...+ 7 °С. А зараз у деяких областях України уночі термометри все ще показують «мінус» – пише vesti-ukr.com.

На шиномонтажах відзначають: цьогоріч через холодну весну сезон стартував пізніше від звичайного – до кінця березня. Ажіотажу на «перевзування» фахівці очікують у найближчі два тижні, якщо весна знову не припорошить українські дороги снігом.

Як розповіли експерти, в порівнянні з минулим роком ціни на послуги шиномонтажу виросли приблизно на 15 %. Так, покришка діаметром R15 на легковий автомобіль обійдеться в середньому близько 90 грн/шт., за позашляховий R16 радіус – близько 120 грн за колесо. Через дефектні дороги водії змушені відновлювати колеса.

Послуга балансування, рихтування потягне ще мінімум на 140 грн. А реставрація дисків – на 80–140 грн, в залежності від типу. Тим же автовласникам, ресурс покришок яких вичерпаний, слід приготуватися до ще більш значних витрат. Бюджетні покришки на легковий автомобіль можна придбати навіть за 600–700 грн/шт., у преміум-сегменті є моделі, які вартують кілька тисяч гривень за колесо.

До речі, поліцейські «Пріус», кажуть у Нацполіції, скоро відбігають своє. Через це в МВС стали закуповувати для патрульних нові авто, а для водної поліції та підрозділів відомства – ще і катери, і вертольоти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему