10 Квітня 2018
Новини

Скандал через слова Папи Римського про пекло

Скандал через слова Папи Римського про пекло

В Італії розгорівся скандал через публікацію в одній з найвідоміших італійських газет La Repubblica інтерв'ю з Папою Римським Франциском. Видання стверджує, що Папа заперечує існування пекла, а у Ватикані заявили, що понтифік такого не казав. 

Засновник La Repubblica, 93-річний журналіст Еудженіо Скальфаро, брав інтерв'ю у Папи Франциска. Той нібито сказав: «Пекла не існує. Душі грішників просто зникають». Ті грішні душі, які після смерті покаялися, залишаються з Богом, а ті, які не розкаялися, назавжди зникають, наче їх і не було».

Така заява, якщо вона і справді була, підриває канонічні підвалини Католицької церкви, яка вірить у вічне існування пекла і раю, де перебувають або насолоджуються безтурботністю душі грішників і праведників. Основний фундамент віри католицької церкви, як і більшості християнських у цілому, ґрунтується на твердженні, що кожному воздасться по заслугах. Відсутність покарання у вигляді вічних мук змінює значення покарання і гріховності.

Читайте також: Папа Римський у Великодній проповіді попросив миру для України

У Ватикані заявили, що в інтерв'ю слова понтифіка подані зовсім не так, як звучали, і Папа не заперечує існування пекла. І є всі підстави вірити Ватикану більше, ніж La Repubblica. Річ у тому, що Еудженіо Скальфаро брав інтерв'ю у різних понтифіків неодноразово, і майже завжди за цим слідували скандал і звинувачення журналіста в перекручуванні слів. Скальфаро не користується диктофоном і навіть ручкою для запису розмов, а відтворює слова по пам'яті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему