1 Квітня 2018
Новини

Папа Римський у Великодній проповіді попросив миру для України

Папа Римський у Великодній проповіді попросив миру для України

«Плодів миру просимо для України, аби зміцнювалися кроки на користь згоди та були полегшені можливості для здійснення гуманітарних ініціатив, яких потребує населення»

Своє щорічне традиційне Великоднє посланні «Місту та світові» Понтифік виголосив сьогодні, 1 квітня, опівдні з лоджії базиліки Святого Петра. Інформує Радіо Ватикану.

Глава Католицької Церкви зазначив: Ісус «наперед провістив Свою смерть і воскресіння» за допомогою образу зерна пшениці. Він казав: «Пшеничне зерно, коли не впаде на землю і не завмре, залишиться саме-одне; коли ж завмре, то рясний плід принесе». 

«Ось, саме це і трапилося: Ісус, пшеничне зерно, посіяне Богом у борознах землі, померло, вбите гріхом світу; два дні перебувало в гробі; але ця Його смерть вміщала всю могутність Божої любові, яка вирвалася назовні та явилася третього дня, того самого, який святкуємо: в Пасці Христа Господа», – сказав Святіший Отець, додаючи: «Ми, християни, віруємо та знаємо, що Христове воскресіння – це справжня надія світу, яка не розчаровує. Це сила пшеничного зерна – ота сила любові, яка знижується та віддається до кінця, і яка дійсно оновлює світ. Ця сила також і сьогодні приносить плід в борознах нашої історії, позначеної багатьма несправедливостями та насильствами».
Ці плоди це – «плоди надії та гідності» там, де існує нужда та виключення, голод і безробіття, серед біженців та шукачів притулку, жертв торгівлі наркотиками, торгівлі людьми та рабства наших часів.

«Плодів миру просимо для України, аби зміцнювалися кроки на користь згоди та були полегшені можливості для здійснення гуманітарних ініціатив, яких потребує населення», - зазначив Папа Римський.

У цьому контексті він згадав також події у Сирії, населення якої виснажене війною,  конфлікти у Ємені та Близькому Сході, Південному Судані та ін.

На завершення, Святіший Отець ще раз склав щирі великодні побажання всім присутнім на площі Святого Петра й тим, хто єднався з нею за допомогою засобів комунікації. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали