6 Квітня 2018
Новини

Безробіттю бій: в Україні побільшало вакансій

Безробіттю бій: в Україні побільшало вакансій

Згідно з даними Державної служби зайнятості, в країні покращилася ситуація з вільними робочими місцями – вакансій для працевлаштування українців суттєво побільшало. Про це повідомляє на своєму сайті Держстат.

Відповідно до звіту відомства «Соціально-економічне становище України за січень-лютий 2018 року», в лютому роботодавці подали до Держслужби зайнятості 71,8 тисячі заявок на вакансії, що на 12 тисяч, або на 20,1%, більше у порівнянні з попереднім місяцем.

Найбільш затребуваними для працедавців, за інформацією національного органу статистики, є кваліфіковані робітники з інструментом. На них станом на кінець лютого поточного року був найвищий попит – 23,1% загальної кількості заявлених вакансій. 

Також роботодавці активно шукають робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (21,3%).

Найменше ж робочих місць пропонують таким категоріям фахівців, як технічні службовці (3,8% заявлених вакансій) та кваліфіковані робітники сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства – всього 1,7% у структурі вільних робочих місць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему