3 Квітня 2018
Новини

Чи буде підвищення пенсійного віку

Чи буде підвищення пенсійного віку

Пенсійна реформа дозволила відтермінувати необхідність підвищення пенсійного віку. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає його прес-служба.

"Проведена пенсійна реформа дозволила відтермінувати необхідність підвищення пенсійного віку, принаймні, ще на 10 років",  - повідомив Рева.

Раніше Рева заявляв, що Міжнародний валютний фонд запропонував підвищити пенсійний вік українцям для вирішення проблеми дефіциту Пенсійного фонду України, намагаючись керуватися тими самими методами, які він використовує і в інших державах.

При цьому міністр наголосив, що українська сторона під час обговорення цього питання вказала на неправильність цього шляху для України і запропонувала варіант вирішення проблеми через проведення пенсійної реформи, без збільшення пенсійного віку для громадян.

Читайте також: Чи мають право на пенсію непрацюючі українці

"Якщо я працюю 35 років, я повинен мати можливість у 60 років піти на пенсію, а мій колега 15 років працює. Чому ми повинні з ним разом йти у 60 років? Я більше працював, а значить моя робоча сила більше зносилася, тому я повинен піти раніше, бо мій вік немічності раніше настає. А він не працював так інтенсивно - значить піде пізніше", - пояснює схему міністр соцполітики.

За словами голови відомства, переконати МВФ у правильності такого підходу було нескладно, адже спілкування відбувалося мовою цифр та розрахунків.

Також Рева повідомив, що наразі триває робота з визначення механізмів вирішення цієї проблеми, обговорюються різні варіанти, але за будь-яких умов єдина формула пенсійного забезпечення залишиться незмінною.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали