30 Березня 2018
Новини

12 цікавих фактів про Україну

12 цікавих фактів про Україну

Україна неймовірно приваблива країна не тільки для тих, хто тут живе, але й для туристів. У нас є все: і море, і гори, і озера й низовини, пустелі та красиві міста, величезна кількість історичних та архітектурних пам'яток і природних чудес, що заслуговують на світове визнання. Дуже багатою є і духовна спадщина нашого народу, творчі доробки та народні надбання. Це далеко не всі цікаві факти про Україну, адже у нас дивовижна батьківщина.

1. Одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень — це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів. Ще одна пісня – Summertime  – одна з найвідоміших пісень у всьому світі. Вона була навіть популярнішою Yesterday. А написана вона під враженням від «Ой ходить сон коло вікон», яку виконував Український Народний  хор. Після того, як Джордж Гершвін її почув він і написав Summertime для опери «Поргі і Бесс».

2. Станція метро «Арсенальна» у Києві — найглибша у світі, і вона йде під землю на 105 метрів. Станцію побудували однією з перших, в 1960 році, у безпосередній близькості від будівлі парламенту. За деякими даними, у тунелях біля «Арсенальної» є таємні сховища для політичної верхівки.

3. Третій найвідвідуваніший у світі Макдональдс — у Києві, біля залізничного вокзалу. Цей заклад незмінно потрапляє до п'ятірки найбільш жвавих Макдональдсів світу.

4. Українець Микола Сядристий, хоч і не «лівша», але підкував блоху, прямо як у казці. Блоху можна побачити в Київському музеї мініатюр.

5. Найкоротша головна вулиця, але в той же час одна з найширших і мальовничих — вулиця Хрещатик у столиці України Києві. Її довжина усього 1225 метрів.

6. В Україні, у містечку Рахів, в оточенні мальовничих Карпат, знаходиться географічний центр Європи.

7. Українська мова зайняла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою у світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія і побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році.

8. Найбільш довга печера в Україні має назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі, це гіпсова печера на глибині 20м, протяжністю 216 км. Вона поступається лише Мамонтовій печері в США.

9. Перша гасова лампа винайдена у Львові у 1853 р і в цьому ж році в одному з Львівських госпіталів була проведена перша операція при гасовій лампі.

10. Українский духовий інструмент «Трембіта» — найдовший музичний духовий інструмент у світі.

11. Справжня «Сахара» в Україні. Дуже часто так називають Олешківські піски. Розташовані вони в Херсонській області та займають аж 160 тисяч гектарів. Це найбільша пустеля у всій Європі.

12. Гімн України складається лишень з шести рядків. А все, тому що всі куплети крім першого, не були затверджені в 2003 році. Це сталося тому що слова «Станем браття в бій кривавий від Сяну до Дону» визнали некоректними і передбачають претензії до території Польщі і Росії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему