30 Березня 2018
Новини

Пива в Україні стане ще більше

Пива в Україні стане ще більше

Угоду про об'єднання своїх підрозділів в Україні уклали найбільший у світі виробник пива Anheuser-Busch InBev і турецька компанія Anadolu Efes. Світові компанії отримали дозвіл на об’єднання заводів з боку державних органів.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Citizen.

Управляти об'єднаним бізнесом буде підрозділ AB InBev Efes, в якому компанії матимуть рівні частки – по 50%. Представники компаній увійдуть до ради директорів у рівному співвідношенні.

Зокрема, в об'єднаної компанії AB InBev Efes буде три пивоварні заводи в Україні. Серед брендів – міжнародні та локальні марки пива: Spaten, Corona Extra, BUD, Velkopopovický Kozel, Miller Genuine Draft, Hoegaarden.

Читайте також: 15 причин пити пиво щодня

«Таке об'єднання дозволить забезпечити зростання компанії і зайняти лідерські позиції в Україні», – сподівається президент об'єднаної AB InBev Efes Дмитро Шпаков.

Нагадаємо, AB InBev і Anadolu Efes заявили про наміри об'єднати локальні бізнеси ще у серпні 2017 року. Це злиття стало наслідком глобальної угоди вартістю $106 млрд з купівлі AB InBev конкурента – британської SABMiller. У результаті AB InBev дісталося 24% акцій Anadolu Efes: пакет SABMIller отримала в обмін на свій російський бізнес, коли об'єднувала його з активами турецької групи в цьому регіоні. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали