Відео

Український пранкер прокоментував фейк про 300 загиблих у Кемерові (відео)

Український пранкер прокоментував фейк про 300 загиблих у Кемерові (відео)

Наш земляк, відомий своїми телефонними пранками, Євгеній Вольнов дав пояснення, чому поширив інформацію про 300 згорілих у «Зимовій вишні»: «Хотів, щоб росіяни відчули те, що змушують відчувати українців…»

Український пранкер Євгеній Вольнов (відомий у кіберпросторі, зокрема, під ніком «Вольняша»), котрий у день жахливої пожежі в російському Кемерові поширив відомості про 300 людей, нібито згорілих у місцевому кінотеатрі «Зимова вишня», пояснив мотиви своїх дій. Відеоінтерв’ю з пранкером з’явилося в YouTube.

Як відомо, офіційна цифра жертв трагедії в російському місті, як стверджує влада країни-агресора, сягає 64 осіб. Тоді як Вольнов у години, коли споруда ще палала, під виглядом співробітника МНС обдзвонював кемеровські морги і повідомляв тамтешнім медикам уп’ятеро більшу цифру загиблих – 300 осіб, чим спричинив хвилю дезінформації.

На запитання інтерв’юера про мотиви своїх дій Вольнов відповів: «Ці дзвінки багатогранні за своїми цілями, які вони переслідують. По-перше, хотілося дати відчути росіянам те, що вони дають відчути українцям уже який рік. Думаю, ніхто не може забути всі ці історії про розіп’ятих хлопчиків… і все це під акомпанемент оплесків аудиторії, яка це діло поглинає».

Читайте також: Торгові центри, школи і дитсадки перевірять, щоб не повторилось «Кемерово»

У своїх дзвінках глумління над пам’яттю жертв трагедії в Кемерово, у чому його звинувачують російські ЗМІ, Євгеній Вольнов не побачив. «Власне, там обговорювалася суто цифра, кількість, аж ніяк якісь конкретні персоналії. І, звісно ж, моєю ціллю було викликати резонанс, адже, судячи з дій, які були на той момент… Треба розуміти, що перші дзвінки, які я робив, я робив, коли люди ще горіли. А в цей час офіційні ЗМІ на офіційних каналах розповідали про те, який Путін хороший і які в них великі ракети».

Вольнов стверджує, що він «перший, хто повідомив про реальну кількість жертв». «Офіційні їхні ЗМІ зараз кажуть про 64 чи 78. Та якщо порахувати кількість місць у тих залах, які були «закриті» (заброньовані, –  Ред.), то ця кількість за сотню перевалює легко».

Нагадуємо, Трагедія в Кемерово: опубліковано списки загиблих і зниклих безвісти

Також пранкер звинуватив у тому, що сталося в Кемерові, главу РФ Путіна: «Для тих, хто не розуміє, до чого тут Путін і так далі… Частина з тих то перебував у розважальному комплексі, перебували там за талончиками, отриманими після відвідування виборів…»

«Моєю ціллю було викликати резонанс, дискомфорт, – відкрито заявив Вольнов. – Тому що створюється враження, що росіяни думають, що те, що вони… безпосередньо конкретні учасники цієї трагедії прямого стосунку до дій в Донбасі не мають… Та це ніяк не знімає відповідальності з них за те, що робить їхня держава. Тому я вкотре нагадую. Росіяни! Це тільки перша з тих бід, які на вас упадуть. Все повертається бумерангом. Ви який рік робите так, що українці ллють сльози. Тепер ваша черга їх лити. І я вам у цьому допоможу».

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему

Останні матеріали