28 Березня 2018
Новини

Як підписати декларацію з лікарем?

Як підписати декларацію з лікарем?

Найголовніше, визначитися з людиною, котрій ви довіряєте.

Сімейний лікар, терапевт або педіатр, з яким ви підпишете декларацію, має стати вашою першою довіреною особою в питанні здоров'я. Саме йому ви будете дзвонити під час застуди та інших проблем і питань щодо самопочуття. Він даватиме поради з профілактики, лікування і за потреби даватиме направлення до вузьких спеціалістів. Про це нагадала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на сторінці у facebook.

«Якщо ще не знаєте, до якого лікаря хочете ходити - не переймайтеся. Те, що з другого квітня починається національна кампанія з вибору лікаря не означає, що от-от усі лікарі сядуть на потяг і вам потрібно встигнути придбати на нього квиток».  – йдеться у повідомленні.

Процес вибору лікаря не має кінцевих термінів, а значить кожен зможе знайти свого фахівця, коли буде зручно, гнаголосила головний медик країни.

Також вона зазначила, що варто враховувати і вибір медзакладу, де б хотіли лікуватися.

«Зауважте, що це має бути заклад, який надає первинну медичну допомогу та він має бути підключений до електронної системи охорони здоров'я. Частина медзакладів вже підключилася, частина ще в процесі. Просимо місцеву владу максимально сприяти підключенню медзакладів до системи «Електронне здоров'я», - заначила Супрун.

Ось інструкція як підписати декларацію з лікарем:

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему