26 Березня 2018
Новини

Сенсор на зубі рахуватиме калорії, кількість спожитого цукру і алкоголю

Сенсор на зубі рахуватиме калорії, кількість спожитого цукру і алкоголю

Дослідницька група з Відділу біомедичної інженерії Університету Тафтса представила мініатюрний сенсор, який буде розташовуватися на зубі, дозволить зберігати інформацію про те, скільки калорій, солі, цукру і алкоголю вживає людина. Про це пише Techxplore.

Сенсор складається з трьох шарів: центральний працює як губка, і абсорбує аналізовану речовину; два верхніх шари, що представляють собою квадратні рамки із золотого дроту, приймають і передають радіосигнали.

Розмір такого датчика складає всього 2 на 2 міліметри. Він працює без будь-яких проводів, складається з трьох шарів і аналізує хімічний склад продуктів, які потрапляють в організм людини.

Також прилад включає в себе елементи з золота, які допомагають краще збирати і передавати інформацію на пристрій - смартфон або комп'ютер.

«Розумна»  наклейка на зуб – не перший пристрій, покликаний відстежувати надходження в організм людини кількість поживних речовин. Наприклад, в 2014 році розробники планували налаштувати схожий процес за допомогою акустичних датчиків й алгоритму, що по звуку жування розпізнає тип і кількість їжі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему