24 Березня 2018
Новини

24 березня: кого привітати з днем ангела

24 березня: кого привітати з днем ангела

Цього дня відзначають іменини Карина, Марк, Георгій, Іван.

Як ім’я вплинуло на формування характеру нинішніх іменинників та яка доля чекає на «винуватців свята»?

КАРИНА

Ім’я Карина має кілька версій походження: від латинського «carus», що перекладається як «милий», «дорогий»; з італійського Кара – «дорога», «красива», «мила»; від грецького імені Корінна (Коріна), що означає «дівчина». Також Карина – це коротка форма звернення до імені Катаріна, Карін в Європі (українська версія – Катерина), що означає «чиста», «непорочна».

У дитинстві Карина дуже уразлива і вперта. Батьки намагаються потурати її бажанням. У школі дівчинка добре вчиться. Їй подобається відвідувати уроки музики і хореографії. Вона практично завжди домагається поставленої мети. Вона любить перебувати в центрі подій, егоїстична, намагається будь–якими способами привернути до себе увагу. Вона демонстративно в своїх діях. Карина користується великою популярністю у протилежної статі. Вона зовні схожа на батька, а характер у неї матері. У шлюб вступає по любові, досить рано. Не всі володарки ім’я Карина пристосовані до сімейного життя. «Зимові» Карини часто в поганому настрої, пред’являють чоловікові безліч претензій. Чи не кожен чоловік здатний ужитися з такою жінкою. При цьому «літні» Карини товариські, доброзичливі і терплячі до людей, люблять приймати вдома гостей, мають масу достоїнств. Карина легко знаходить з усіма спільну мову, володіє розвиненою інтуїцією. З неї вийде хороший педагог або працівник сфери обслуговування. У дитинстві Карина захоплюється казками, створює собі романтичні образи. Її першою закоханості зазвичай стає нерішучий милий хлопчик. Але існує і повністю протилежний образ Карини. Вона шукає в своїх фантазіях грубого рішучого чоловіка. Саме з таким чоловіком, на думку Карини, вона буде щаслива. Але на практиці Карина уникає впевнених в собі сильних чоловіків. Карина, народжена взимку, шукає для себе спокійного чоловіка, котрий має яскраво вираженим бурхливим темпераментом. Вона ініціативна, але досить гостро реагує на поведінку партнера.

МАРК

Марк має французьке коріння та походить від «marquis», що означає «маркіз».

У ранньому дитинстві особливо помітно те, що Марк егоцентричний. У міру дорослішання хлопчик починає маскувати цю рису за посмішкою, ввічливістю і готовністю до самопожертви. А в дитинстві Марк прагне до того, щоб члени його сім’ї займалися тільки ним одним. У школі болісно ставиться до успіхів інших, хоча і намагається приховати свою заздрість. Ставши дорослим чоловіком, Марк залишається терпимим до тих, хто не заважає його інтересам і не суперечить йому. Це благотворно позначається на його кар’єрних успіхах. Марк проявляє інтерес до читання, в його будинку багато книг іноземних авторів, різних газет. Марк любить карткові ігри, але, програючи, злиться, може поводитися досить безцеремонно. Марк доволі скритний, навіть для найближчих людей він не відкривається повністю. У побуті Марк невибагливий, але в будинку він повинен почувати себе господарем. Дітей Марк виховує у слухняності, часом жорсткий до них. Часто сперечається, доводить свою правоту, любить вести розмови з дружиною і тещею. До шлюбу Марк підходить обережно, намагається підібрати собі дружину, яка зможе стати йому не тільки подругою, але і бездоганною помічницею, готовою пожертвувати своїми інтересами заради планів чоловіка. Йому важливо, щоб майбутня дружина визнавала інтелектуальну перевагу чоловіка, і байдуже, є вона насправді чи ні. Навряд чи Марк потерпить поруч із собою жінку з яскраво вираженою індивідуальністю, творчо обдаровану.

ГЕОРГІЙ (ЮРІЙ)

Ім’я Георгій походить від давньогрецького слова «георгос», що означає «обробляти землю», «землероб». У християнстві особливо шанується святий Георгій Побідоносець – воїн, який прийняв у II столітті нашої ери мученицьку смерть. Після смерті святий Георгій з’явився на землю, щоб убити жахливого дракона (змія) – пожирача людей на території сучасного Лівану (це надалі стало улюбленим сюжетом іконописців – «Чудо Георгія про змія»). Серед православних святий Георгій вважається покровителем воїнів, землеробів і пастухів, а в католицизмі він також покровитель лицарства і лицарських походів. Георгій Побідоносець вважається небесним покровителем багатьох країн і міст. «Георгіївський хрест» використовується в прапорах флотів Англії і Грузії.

У дитинстві йому подобається грати одному, але не тому що він тихоня, а тому що його скромність не дозволяє попроситися до хлопців в гру. Хлопчаки часто вибирають Георгія як головного хранителя таємниць. Він не розповість ні дитині, ні дорослому те, про що попросили мовчати. Георгій уважний слухач, він добродушний і доброзичливий, тому не залишається без друзів і знайомих, не зважаючи на свою скромність. Георгій акуратний і старанний. Докладе всіх зусиль, щоб виконати справу ретельно і в строк. З таких чоловіків виходять чудові заступники, які повинні робити багато справ, але при цьому не бажають пожинати плоди слави. Георгій злопам’ятний, не ображається на жарти і має гарне почуття гумору. При цьому у нього чудова пам’ять. Георгій любить веселощі, в своїй компанії він відкритий і товариський хлопець, а з незнайомими людьми тримається насторожено. Нерішучість і сором’язливість Георгія можуть перешкодити йому знайти свою половину. Але завдяки тому, що у нього багато друзів, все ж це стає здійсненним. Саме друзі познайомлять його, створять атмосферу, де ця обраниця стане «своєю» в компанії. І ось тоді Георгію буде легше з нею спілкуватися і порозумітися. Зради з боку коханої жінки Георгій навряд чи пробачить, тому свою пасію він шукає особливо ретельно.

ІВАН

Це ім’я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає «Яхве (Бог) змилостивився, помилував».

Хлопчики з таким поширеним ім’ям можуть мати різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе поєднання найрізноманітніших якостей: сили й слабкості, добра й жорстокості, ніжності й гніву.

В Іванів надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, вони багато за що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани трапляються серед людей різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті всьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але бувають і скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишають їх байдужими.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему