22 Березня 2018
Новини

Нардепи дали згоду на арешт Савченко

Нардепи дали згоду на арешт Савченко

Список із поіменним голосуванням за арешт депутата Надії Савченко оприлюднили на сайті парламенту.

Загалом, Верховна Рада України дала згоду на зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт позафракційного народного депутата Надії Савченко. Пише УНІАН.

За подання Генерального прокурора Юрія Луценка про надання згоди на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності проголосував 291 народний депутат.

За подання про надання згоди на затримання Савченко проголосували 277 нардепів.

За надання згоди на арешт Савченко висловилися 268 народних обранців.

Читайте також: Савченко дістала гранати на засіданні регламентного комітету Верховної Ради

Нагадаємо, сьогодні, 22 березня 2018 року, Верховна Рада України розглядала подання Генпрокурора Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт позафракційного народного депутата Надії Савченко, яку звинувачують у підготовці терактів у Києві та плануванні державного перевороту. Всі три подання нардепи підтримали.

Під час свого виступу в Раді Луценко показав відеоматеріали, на яких Савченко у розмові з Володимиром Рубаном (керівник «Офіцерського корпусу») пропонує здійснити державний переворот у країні з метою усунення чинної влади. При цьому нібито планувалося здійснити теракт у Раді під час виступу Президента України Петра Порошенка.

Після голосування в Раді за її арешт Савченко здала свою картку для голосування та пішла із сесійної зали парламенту. Після цього їй офіційно вручили підозру в інкримінованих злочинах, повідомили про затримання та запросили пройти до управління СБУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему