22 Березня 2018
Новини

Савченко дістала гранати на засіданні регламентного комітету Верховної Ради

Савченко дістала гранати на засіданні регламентного комітету Верховної Ради

Народний депутат Надія Савченко принесла на засідання регламентного комітету ВР, який розглядає подання щодо зняття з неї недоторканності, дві гранати. Про це повідомляє «Українська правда».

«Дуже важливо було показати зараз вам, що ви ходите дуже близько біля смерті. Вас усіх лякає, були в мене гранати, чи ні в сумочці. Були в мене гранати. Гранати були. Ось. Гранати були», – сказала Савченко.

А тоді з пакета, що лежав біля неї на столі, дістала фрукти.

Савченко також розповіла про інцидент у Верховній Раді 15 березня, звідки її вивели нібито через гранати в сумці.

За її словами, ці чутки розпустив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Читайте також: Савченко підірвала Верховну Раду: провокативний ролик (16+)

«Коли я зайшла у Верховну Раду, і пішов слух, яких пустив Матіос, що я несу гранати, бо в мене важка сумка. Там було дві пачки паперу, ну і, звичайно, гранати (Савченко вказала на фрукти перед собою. – Ред.), то ви би бачили реакцію Верховної Ради – люди витягували карточку і перелазили по стільцях. Їм говорили, що розльот Ф-1 200 м – порахуйте периметр – ви далеко не втечете, то це перетворювалося на казковий цирк», – сказала Савченко.

Вона також розповіла, що двічі бачила страх в очах влади: вперше – в очах президента Петра Порошенка, коли вона повернулась із Росії і зустрічалася з ним на Банковій, удруге – у ВР 15 березня.

«До мне не побоялися підійти тільки ті депутати, які були на Майдані, вони були сотниками. Підійшли і спитали: «Надю, ти що чудиш, що правда? Пішли покуримо». Пішли покурити. Ну, звичайно ж, подали, як «Савченко вивели із залу». Хтось бачив, як мене виводили? Коли до мене підійшов ззаду Тетерук, то я сказала депутатам, які були сотниками: «Заберіть від мене агента ФСБ, бо боюсь, що мені застромлять ножа у спину». Отак воно і виходить», – сказала Савченко.

Вона додала, що ворога шукають «там, де його немає».

«Ви шукаєте ворога в народові. Шукайте ворога серед себе. Я показала українцям, що ситуацію сколихнути можна, показала всьому світові, наскільки в нас несерйозна політика. Мені прикро, що довелося показати таким шляхом», – підсумувала нардеп.

Нагадуємо, Надію Савченко чекає арешт через підготовку теракту в парламенті?

Після цього депутати підтримали подання генпрокурора Юрія Луценка на зняття недоторканності, потім одноголосно проголосували за арешт Савченко. Цю дію Савченко прокоментувала: «Прийшли на крові і підете з кров’ю».

Тоді Регламентний комітет дав дозвіл на зняття недоторканності, затримання та арешт нардепа Надії Савченко.

За відповідне рішення депутати проголосували одноголосно.

Також вона зазначила, що влада буцімто готує її «ліквідацію».

За словами пані Савченко, вперше про наказ від Адміністрації Президента її ліквідувати їй розповіли ще 2016 року. Потім нібито було ще два схожі застереження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему