19 Березня 2018
Новини

Коли попереводити годинники на літній час у 2018 році

Коли попереводити годинники на літній час у 2018 році

Перехід на літній час у 2018 році в Україні відбудеться у неділю, 25 березня.

Українці переведуть стрілки годинника на одну годину вперед, а це означає, що вставати доведеться на 60 хвилин раніше раніше.

До речі, день, коли українці повинні переводити годинники, дуже просто визначити – щороку це остання неділя березня та остання неділя жовтня. Цієї вести перехід на літній час припадає в ніч з 24 на 25 березня о 3 ранку.

Фахівці зазначають, що такі зміни даються легко не всім. Саме перехід на літній час, а не зимовий люди переносять важче саме, оскільки просинатися треба на годину раніше.

Найбільше годинну зміну в часі відчувають на собі люди, що мають проблеми з кров'яним тиском та захворювання серця – їм треба бути особливо уважними. Інші також скаржаться на втомлюваність, зниження працездатності, дратівливість і депресію.

Ось кілька порад, щоб легше пережити переведення часу:

  • При пробудженні не варто різко вставати з ліжка. Треба полежати кілька хвилин, щоб організм адаптувався до нового часу пробудження. Найголовніше спокійно відійти від сну і привести себе в стан бадьорості.
  • Бадьорий підйом забезпечить і музика. Складіть плейлист з ритмічних композицій, що піднімуть настрій та викличуть бажання танцювати, і включаймузику відразу після пробудження. Не забувай про контрастний душ. Він з легкістю прожене залишки сну.
  • У цей період рекомендується пити зелений чай, якомога більше. Через зміни режиму людина не може довго заснути, що знову ж таки сприяє недосипанню.
  • Для того щоб прискорити процес засинання, рекомендується використовувати різні народні способи, наприклад: перед сном необхідно приймати ванну з аромамаслами , випити тепле молоко з додаванням меду, теплий чай. Корисно перед сном пити трав'яні чаї з м'яти, меліси, ромашки.
  • Існує ще одне правило плавного переходу на новий час, це стосується людей, що приймають будь-які лікарські препарати за графіком. Рекомендується не змінювати графік прийому ліків навіть після переходу на новий час, тому кожний прийом медикаментів повинен бути перенесений на одну годину.
  • Будь-яка зміна графіка або обстановки призводить організм до стресу. Намагайтеся більше гуляти і вживати вітаміни або фіто-препарати, які допоможуть легше перенести цей період адаптації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему