19 Березня 2018
Новини

Більше ніж 250 тисяч осіб відчули на собі відповідальність за несплату аліментів

Більше ніж 250 тисяч осіб відчули на собі відповідальність за несплату аліментів

Загалом у розшук оголошено 7 тисяч злісних неплатників аліментів.

«Як працює урядовий закон про посилення відповідальності для боржників аліментів. Злісним неплатникам обмежують виїзд з України, користування авто, зброєю», – написав у Facebook Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Зокрема, він навів статистику:  сім тисяч осіб, які мають заборгованість зі сплати аліментів, оголошені в розшук. П’ять з половиною тисяч осіб спрямовані на виконання суспільно корисних робіт.

Значно більші цифри, що стосуються осіб, яким заборонений виїзд за кордон, – 82 397. Керувати автомобілем заборонено 79 843 особам, а ще 79 591 особі заборонено користуватися зброєю.

Читайте також: Сьогодні набув чинності закон про несплату аліментів

Нагадаємо, нещодавно набув чинності закон про несплату аліментів, що передбачає новий вид адміністративного стягнення. Зокрема, законом встановлюється тимчасове обмеження неплатників аліментів у праві виїзду за межі України. Також для неплатників аліментів передбачається тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами, тимчасове обмеження боржника у праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю, тимчасове обмеження боржника у праві полювання.

Крім того, документ передбачає новий вид адміністративного стягнення – суспільно корисні роботи, а саме – оплачувані роботи, вид яких визначає відповідний орган місцевого самоврядування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему