16 Березня 2018
Новини

70% соціальних продуктів в Україні зросло в ціні

70% соціальних продуктів в Україні зросло в ціні

Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж склали топ-5 продуктів харчування, які найбільше подорожчали. 

За даними державного моніторингу, під який підпадає 31 найменування продуктів, у лютому 2018 року подорожчало понад 70% цього списку та найбільше – м’ясо й овочі борщового набору.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Перше місце посідає яловичина, яка додала за лютий 3,2 грн за кілограм. Відтепер її середня ціна в Україні – 120,4 грн. На другому місці м’який сир із 1,9 грн подорожчання за кіло. Його середня вартість – 90,9 грн. Третя сходинка за вареною ковбасою, ціна якої зросла за лютий на 1,2 грн. Відтепер її можна купити в Україні в середньому за 83,8 грн за 1 кг. Четверте місце в мороженої риби, яка за останній зимовий місяць додала 1,1 грн і коштує 67,6 грн за кілограм. Замикає п’ятірку буряк, який піднявся в ціні на 1 грн і його середній цінник – 8,00 грн за кіло. 

Продукти, які показали найбільше зростання у відсотковому еквіваленті: капуста, буряк, морква, картопля, яблука. 
Лідером є білоголова з 18% подорожчання і середньою ціною 5,9 грн за кілограм. Другим також іде невід’ємна складова борщу – буряк, який додав у ціні аж 14%. На сьогодні його середня вартість в Україні сягає 8,1 грн за кілограм. Закриває трійку морква, яка подорожчала на 10% і коштує 7,9 грн. Четверте місце посідає картопля з 8% зростання ціни і середнім цінником у країні в 6,9 грн за кіло. П’ятими у рейтингу є яблука з 4% зростання вартості й ціною 18,2 грн за кілограм. 

«Статистика березня зафіксує вже значно кращу картину на споживчому ринку, оскільки частина негативних факторів закінчила свій вплив у лютому. Але квітень готує нам нові випробування на фоні можливої девальвації гривні та підняття мінімальної заробітної плати», – зазначає Дорошенко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали