16 Березня 2018
Новини

Майже половина українців воліють, аби їхні діти жили за кордоном

Майже половина українців воліють, аби їхні діти жили за кордоном

Для проживання своїх дітей 50% опитаних кращою країною обрали Україну. У той же час чверть учасників дослідження хотіли би, щоб їхні діти жили у країнах Європи. Ще 7% – у США, 3% – у інших країнах і лише 2% – у Росії. 13% не змогли визначитися з відповіддю на це питання.

За результатами дослідження, які оприлюднила соціологічна група «Рейтинг», 37% українців хочуть, щоб їхні діти жили за кордоном, 65% – не хочуть змінювати країну проживання, натомість 27% зазначили, що планують емігрувати.

Найчастіше про бажання переїзду за кордон заявляли учасники дослідження віком до 35 років. Серед них більше чоловіків та освічених людей із вищими доходами.

Найбільше людей, які не хочуть жити в Україні, мешкає у Житомирській, Сумській, Закарпатській, Тернопільській, Чернівецькій областях та у Києві. Соціологи відзначають, що бажання емігрувати частіше мають ті, у кого хтось із родичів працює за кордоном.

Разом з тим молодь, багатші та більш освіченіші люди як можливе місце проживання наступного покоління найчастіше обирали країни Заходу.

Найбільше таких серед жителів Сумської, Житомирської, Чернігівської, Тернопільської, Закарпатської, Івано-Франківської областей та Києва.

Опитування поводилося серед українців віком від 18 років. Вибіркова сукупність: 30 000 респондентів (по 1200 у кожному регіоні).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему